21 Αυγούστου 2011


   Άκρως επιτυχημένη και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Σαββάτο 20/08 η μουσική εκδήλωση που οργανώθηκε από την κίνηση γυναικών Βελανιδίων , στην εκδήλωση υπήρχε ζωντανή μουσική από ορχήστρα με την συμμετοχή και του Χρήστου Καρατζή ,επίσης αναψυκτικά και ποτά κερασμένα από τις γυναίκες. Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε από νωρίς πέρασε πρώτα από την αίθουσα του πρώην δημοτικού σχολείου για να απολαύσει την συλλογή.


















15 Αυγούστου 2011


  Ο πολιτιστικός σύλλογος για άλλη μια χρονιά πραγματοποίησε κυνήγι θησαυρού για τους μικρούς και μικρές του χωριού μας , όλα τα παιδάκια χάρηκαν το παιχνίδι και απόλαυσαν το παγωτό που τους κέρασαν οι διοργανωτές.





 Στο χωριό αυτό η Παναγία μας τιμάται με ιδιαίτερο τρόπο και λατρεία καθώς και ο ενοριακός μας ναός είναι αφιερωμένος στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα πολιούχο και προστάτη μας, έτσι και φέτος όλο το χωριό μαζεύτηκε στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως για να προσκυνήσει την εικόνα Της



  Όλοι οι Βελανιδιώτες στις δυσκολίες το πρώτο που ψελλίζουν είναι το (ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ) και αυτή ακούραστη δίνει την βοήθεια της , έτσι και σήμερα όλοι έτρεξαν να την ευχαριστήσουν και να προσευχηθούν σε αυτήν

14 Αυγούστου 2011

  Σας ενημερώνουμε ότι όποιος θέλει μπορεί να μας στέλνει άρθρα (επώνυμα) και φωτογραφίες για ανάρτηση , τα κείμενα που θα αναρτώνται θα έχουν σαν ευρύτερο θέμα τα Βελανίδια και δεν θα έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Οι φωτογραφίες επίσης θα έχουν ως κύριο θέμα τα Βελανίδια ,εκδηλώσεις, πρόσωπα και θα μπορούν να είναι πρόσφατες ή παλιές ασπρόμαυρες .

07 Αυγούστου 2011

  Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εσπερινός και η θεία λειτουργία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ,ο κύριος Δελακοβιας Γιώργος έβαλε και πάλι σε λοταρία ένα κατσίκι και τα έσοδα θα διατεθούν στην Εκκλησία.





03 Αυγούστου 2011

Η ανακάλυψή του έγινε τυχαία το 1956, από έναν βοσκό, τον Σπύρο Στιβακτά, που πρόσεξε πως οι μέλισσες έβγαιναν ξεδιψασμένες από μια μικρή τρύπα κοντά στο ξωκλήσι του Αγίου Ανδρέα. Η τοποθεσία αυτή βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας πεζοπορίας από το χωριό Καστανιά. το συνολικό μήκος των διαδρόμων του είναι 250 μ., το βάθος 30 μ. και η ξενάγηση διαρκεί περίπου μισή ώρα


Ώρες επισκεψιμότητας & λοιπές πληροφορίες   www.vion.gov.gr

 
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο