25 Σεπτεμβρίου 2011



 Ακούστε τον πατέρα Νεκτάριο
αφιερώστε λίγα λεπτά και ακούστε όλο το απόσπασμα



 Ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Αντωνάκος



18 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ <<ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ>>
ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011


http://www.myrtidiotissa.gr

16 Σεπτεμβρίου 2011




11 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ


Άλλο ένα Σάββατο και η κίνηση Γυναικών προσέφερε δωρεάν φαγητό σε όλους με την συνοδεία ζωντανής μουσικής  , τα δυο κατσίκια προσέφεραν ο Παναγιώτης Λιβανός και ο Γιώργος Δελακοβίας ,ενα μεγάλο μπράβο στις γυναίκες και σε όσους τις βοήθησαν.



Για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Φυσικού Περιβάλλοντος και του τοπίου της χερσονήσου Μαλέα

Οι σύνεδροι που έλαβαν μέρος στο Διεθνές Συμπόσιο Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς και Τοπίου με τίτλο «Ο Καβομαλιάς από το Ομηρικό στο σύγχρονο Τοπίο», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με διοργανωτές τον Σύνδεσμο Βελανιδιωτών «Η Μυρτιδιώτισσα», το Κέντρο Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Nottingham και τον Δήμο Μονεμβασίας, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο για την φύση και τον άνθρωπο και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο «Πέτρα» στη Μονεμβασία, διατυπώνουν τις ακόλουθες θέσεις όσον αφορά στην διαφύλαξη και ανάδειξη της σημαντικότατης κληρονομιάς της χερσονήσου Μαλέα:

Διαβάστε ολόκληρη την διακήρυξη.


04 Σεπτεμβρίου 2011

 Για άλλη μια φορά οι Βελανιδιώτες έδωσαν το παρόν, ήπιαν τον καφέ που τους προσέφερε η κίνηση γυναικών και έδωσαν από τον οβολό τους για την οικονομική ενίσχυση του ιερού ναού που στόχο έχει την συντήρηση των αγιογραφιών, ένα μεγάλο μπράβο στις Βελανιδιώτισσες για την πρωτοβουλία τους.

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

03 Σεπτεμβρίου 2011

  Σήμερα Σάββατο 3/9 το απόγευμα θα  παρατεθεί καφές με βουτήματα στον χώρο της λαογραφικής έκθεσης από την κίνηση γυναικών Βελανιδιων , η είσοδος θα είναι πέντε ευρώ και τα χρήματα θα διατεθούν για την αγιογράφηση του ενοριακού ιερού ναου Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο