31 Δεκεμβρίου 2011

28 Δεκεμβρίου 2011

   Η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων εύχεται στα μέλη της και στους απανταχού Βελανιδιώτες Καλές Γιορτές και για το Νέο Έτος 2012 υγεία και αγάπη.
Και για την Κίνηση Γυναικών να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας νέας πορείας με πυξίδα τη λαϊκή παράδοση και κληρονομιά .


   Σας περιμένουμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας μας που θα πραγματοποιηθεί στις 07/01/12 ημέρα Σάββατο και ώρα 17:30 στο δημοτικό σχολείο Βελανιδίων.

25 Δεκεμβρίου 2011


  Αγαπητοί συγχωριανοί, τα φετινά Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε σε στιγμές δύσκολες. Μα το Άστρο της Βηθλεέμ έρχεται να φωτίσει και πάλι τη ζωή μας. Να μας θυμίσει ότι γεννήθηκε ο Χριστός. Χριστούγεννα σημαίνει οι λύπες, οι δοκιμασίες, οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να νικήσουν την ελπίδα. 
 Σήμερα η χαρά και η ελπίδα χτυπούν και πάλι την θύρα της καρδιάς μας.
                      <<ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΑΙ>>
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένη η νέα χρονιά με υγεία και αγάπη.



                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ
                                                           Τριπόντικας Γεώργιος
                                                    Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου

23 Δεκεμβρίου 2011

  Το blog "ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ"  εύχεται σε όλους τους Βελανιδιώτες αλλά και σε όλο τον κόσμο καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία και ευημερία .

  Το 2012 να  να νιώσουμε  όλοι  ασφαλείς και ευτυχισμένοι και τα σχέδια και οι προσδοκίες μας να ευοδωθούν .

                                    Ο διαχειριστής
                                          Χρυσοβαλάντης Καραντζής



Τα φετινά Χριστούγεννα και η νέα χρονιά ας αποτελέσουν την απαρχή για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης,αισιοδοξίας και ελπίδας.
Εύχομαι σε όλους υγεία,προσωπική και οικογενειακή ευημερία ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Φιλικά
Μανώλης Αντωνάκος
Α' Επιλαχών υπ. Βουλευτής Νομού Λακωνιας


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο