29 Ιουλίου 2012

   Ο ''ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ'' είναι ένα από τα πολλα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως μας και βρίσκεται επί του κεντρικού δρόμου στην Ελίκα, φιλοξενεί γέροντες- γερόντισσες από την ευρύτερη περιοχή πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να δεχτεί και συγχωριανούς μας ,γιαυτό τις δύσκολες μέρες που διανύουμε η βοήθεια που θα προσφέρουμε θα είναι ίσως βοήθεια προς τους γονείς ή τους παππούδες μας.
   Προσκλήσεις για την φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση μπορείτε να προμηθευτείτε και από τον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Βελανιδίων αρκεί να το ζητήσετε από κάποιον επίτροπο ή τον πατέρα Κωνσταντίνο.

18 Ιουλίου 2012


Την Κυριακή 22 Ιουλίου η Κίνηση Γυναικών Βελανιδιών διοργανώνει εκδήλωση στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου με ζωντανή μουσική  και ποτό. Συμμετέχει ο συγχωριανός μας Νικόλαος Σταθάκης

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΕ ΠΟΤΟ 5.00 ΕΥΡΩ

10 Ιουλίου 2012



08 Ιουλίου 2012

Άλλη μια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων με επιτυχία, ανήμερα της εορτής του Οσίου Θωμά του εν Μαλεώ οι γυναίκες προσέφεραν στον κόσμο μια βραδιά με μουσική και άφθονα εδέσματα μαγειρεμένα από τις ίδιες.

01 Ιουλίου 2012

 Φωτογραφίες :
 Παναγιώτης Πατσάκης
 Καφέ-εστιατοριο  ΚΑΒΟ ΜΑΛΕΑΣ



Ο Δήμος Μονεμβασιάς παίρνει τη σκυτάλη και μετά από ομόφωνη απόφαση για τον χαρακτηρισμό του ‘Έργου’ ως ιστορικού και διατηρητέου μνημείου από το Δημοτικό Συμβούλιο Μονεμβασιάς, προωθεί το αίτημα στη Διεύθυνση Νεώτερης & Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ


Ο Δήμος Μονεμβασιάς με την από 18 Ιουνίου επιστολή προς Διεύθυνση Νεώτερης & Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, ζητεί να εισαχθεί εκ νέου στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων το αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου Μονεμβασιάς που δεν είναι άλλο από τον Χαρακτηρισμό ως Ιστορικού και Διατηρητέου Μνημείου του συγκεκριμένου κτιριακού συγκροτήματος. Για την κατασκευή του κτιριακού αυτού συγκροτήματος εργάστηκαν όχι μόνο Βατικιώτες αλλά και δημότες από την ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου Λιμηρά.
Άμεσες λοιπόν οι ενέργειες του Δήμου Μονεμβασιάς και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τη θετική γνωμοδότηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων!!!

                                                                                                                Παναγιώτης Τριπόντικας
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο