26 Αυγούστου 2012

Ένα μικρο βίντεο με τα Βελανίδια τον Αύγουστο, από τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το καλοκαιρινό γλέντι του Συνδέσμου Βελανιδιωτών μέχρι και τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.








 

15 Αυγούστου 2012

  Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας μας. Όλοι οι πιστοί καταφεύγουμε με τις θαυμάσιες «Παρακλήσεις» στη Χάρη της και νοιώθουμε, ανάλογα με την πίστη μας, τη βοήθειά της και την παρουσία της στη ζωή μας, είναι μία από τις πιο άγιες μέρες και θρησκευτική εορτή στην Ελλάδα. Είναι η μέρα που γιορτάζουμε την κοίμηση της Μητέρας του Χριστού. Λέμε, "κοίμηση" γιατί όταν η Παρθένος Μαρία "η Παναγία" πέθανε, ο Χριστός την πήρε μαζί Του ,στον παράδεισο, ψυχή και σώμα.

  Πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι του Συνδέσμου Βελανιδιωτών  ''Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ'', οι Βελανιδιώτες έφαγαν και χόρεψαν μέχρι το πρωί σε μια όμορφη βραδιά δίπλα στην θάλασσα.




10 Αυγούστου 2012



Προβλήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Βελανιδιων  η ταινία ΄΄ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΑΒΡΗΣ΄΄ ,σε μια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Βατικιωτικων Συλλόγων.

Οι Βελανιδιωτες ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την προσπάθεια και με αφοσίωση παρακολούθησαν την ταινία.

02 Αυγούστου 2012

Με τρομερή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Αναστασίας Μουτσάτσου στην Νεάπολη, ο χώρος ασφυκτικά γεμάτος και η Βελανιδιώτισσα τραγουδίστρια έδωσε τον καλύτερο εαυτό της ,μαγεύοντας το κοινό με την εξαιρετική φωνή της. Όλοι σιγοτραγουδούσαν τα τραγούδια μαζί της και δεν την άφηναν να κατέβει από την σκηνή, η Αναστασία δεν χάλασε το χατίρι στους θαυμαστές της και παρέμεινε στην σκηνή μετά το πέρας της συναυλίας για μερικά ακόμα τραγούδια.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο