22 Μαΐου 2013



Η Βελανιδιώτισσα, σημαντική ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου έρχεται στη Σπάρτη για μια και μοναδική εμφάνιση στο «έκφραση» art café.

Το Σάββατο 1η Ιουνίου οτο κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει σε μία μουσική «προσωπογραφία» που περιλαμβάνει τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας της.

Η Αναστασία Μουτσάτσου παρουσιάζει τραγούδια από την εικοσάχρονη διαδρομή της στην δισκογραφία αλλά και τις συνεργασίες της με σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Γιώργος Ανδρέου , ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μιχάλης Νικολούδης, ο Νότης Μαυρουδής, ο Νίκος Ζιώγαλας και αρκετών ακόμα.

Φυσικά δεν θα λείψουν τραγούδια που αγαπά από την σύγχρονη έντεχνη μουσική σκηνή καθώς και αγαπημένα κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη καθώς επίσης αγαπημένα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

Η Αναστασία Μουτσάτσου είναι μια εξαιρετική ερμηνεύτρια που κέρδισε την αγάπη του κοινού με τις ξεχωριστές ερμηνείες της και το προσωπικό της ύφος. Aναλαμβάνει λοιπόν να μας ταξιδέψει στις μελωδίες που τόσο αγαπήσαμε θυμίζοντάς μας και αρκετές προσωπικές της επιτυχίες όπως: το «Λιμάνι», το «Όλα τα δύσκολα» και το «Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω»…

Το «έκφραση» art café σας υποδέχεται με είσοδο 5€ και με εναλλακτικές προτάσεις ποτού, κρασιού, μπύρας και ποικιλίας.
Τηλέφωνο για κρατήσεις 27310 27776 και 6972421943

ΠΗΓΗ : www.notospress.gr

18 Μαΐου 2013


 Μια καινούργια σελίδα σε αυτόν τον ιστοχώρο που ευελπιστώ να γίνει μια Βιβλιοθήκη αρχειακού υλικού που αφορά στην ιστορική και πνευματική εξέλιξη και ανάπτυξη αυτού του χωριού

  Το υλικό που θα βρίσκεται εδώ είναι:

α)  Παλιές  φωτογραφίες  και βίντεο που θα μας θυμίζουν ή θα μας δείχνουν πως ήταν αυτός ο τόπος πριν πολλά χρονιά.

β)  Νέες φωτογραφίες παλιών αντικειμένων ή κτιρίων με σύντομη περιγραφή της χρήσης και χρησιμότητας.

γ)  Ποιήματα, κάλαντα και άλλα που ο γραπτός λόγος δεν έχει διασώσει.

δ) Ιστορίες αφηγημένες από ανθρώπους που έζησαν ή τους διηγήθηκαν σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε αυτή την γη.


Στην προσπάθεια αυτή θα χαρώ να έχω την βοήθεια όσων κατέχουν τέτοιο υλικό και ζητώ την κατανόηση σας γιατί η επεξεργασία και η εξεύρεση αυτού του υλικού είναι αρκετά χρονοβόρα.

12 Μαΐου 2013


Ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Βελανιδίων, πρόκειται για το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των Δ.Δ. Βελανιδίων και Αγίου Νικολάου Δήμου Μονεμβασιάς», που δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Λακωνίας στις 10/1 με προϋπολογισμό 671.114,57 ευρώ.
Η μελέτη προβλέπει τον επανασχεδιασμό του εσωτερικού δικτύου με αντικατάσταση όλων των αγωγών από αμίαντο με νέους αγωγούς καθώς και τοπικές επεκτάσεις του δικτύου για να καλύψει τις πρόσφατες επεκτάσεις των οικισμών. Το έργο έχει αναλάβει ο εργολάβος κ. Κουτσούκαλης και η έναρξη των εργασιών έγινε από το τελευταίο τμήμα του ενός αγωγού δίπλα στο δημοτικό σχολείο.
 

07 Μαΐου 2013


   Η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων εύχεται σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και σας προσκαλεί όλους για ένα κέρασμα την Τετάρτη 8/5 και ώρα 18:00 στο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου Βελανιδίων, καφές και διάφορα εδέσματα θα προσφερθούν από τις κυρίες στους επισκέπτες.

  Θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στην λαογραφική έκθεση και να δείτε το φωτογραφικό υλικό με φωτογραφίες μιας άλλης εποχής.

Σας περιμένουμε όλους......

06 Μαΐου 2013

Ο Άγιος Γεώργιος, αποκαλούμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος, είναι από τους δημοφιλέστερους αγίους σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο. Η μνήμη του τιμάται στις 23 Απριλίου, όπου εάν η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου. Στα Βελανίδια η θεια λειτουργία προς τιμή του Αγίου ψάλετε στο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο σε αυτόν και βρίσκεται κοντά στην περιοχή του Αγίου Μύρου στον Κάβο Μαλέα.

05 Μαΐου 2013


Όσοι έχουν επισκεφθεί τα Βελανίδια  κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και ειδικά τη Μεγάλη Εβδομάδα λένε ότι είναι η περίοδος που το συγκεκριμένο χωριό  αποκαλύπτει το σύνολο της φυσικής και πολιτιστικής του ομορφιάς, θα μεθύσετε από τις μυρωδιές των λουλουδιών, θα μαγευτείτε από την φιλοξενία των ανθρώπων και θα θελήσετε να το ξαναζήσετε ,

 ένα δείγμα από τις ημέρες του Πάσχα στα Βελανίδια  ......


04 Μαΐου 2013


Κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, μετά την περιφορά του επιταφίου πραγματοποιήθηκε το ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.

Πρωτεργάτης όπως κάθε χρόνο ο Παυλάκης Θανάσης και επι των "εκρηκτικών ουσιών" ο Χρήστος Καρατζής, το θέαμα παρακολούθησαν πλήθος κόσμου από τα Βελανίδια αλλά και επισκέπτες από την Νεάπολη.

Ακολουθεί το βίντεο με το κάψιμο του Ιούδα στα Βελανίδια.

03 Μαΐου 2013



Είναι η πρώτη γυναίκα ψάλτρια στην Ελλάδα η οποία έχει επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της και ενεργό θητεία στο αναλόγιο εκκλησιών, ως ιεροψάλτρια, από τα 9 χρόνια της.


Δείτε περισσότερα βίντεο εδω 

01 Μαΐου 2013

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΤΕΣ.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ -ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Τ.Σ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΙΚΑΣ

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο