01 Αυγούστου 2015














Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και ο Ναυτικός Όμιλος Βοιών συνδιοργανώνουν την Τρίτη 4 Αυγούστου στο προαύλιο χώρο του Λύκειου Νεάπολης συναυλία αλληλεγγύης με τους Imam Baildi! Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων της πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου που έπληξε το σύνολο σχεδόν της Δ.Ε. Βοιών.
Εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε Νεάπολη, Μολάους, Σκάλα και Σπάρτη καθώς και στο ξενοδοχείο ΑΙΒΑΛΙ στη Νεάπολη. Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση: 10€ / Ταμείο: 12€
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να ενισχύσετε την προσπάθεια μας.

Συναυλία Αγάπης και Αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους των Βατίκων
Μετά από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι των Βοιών λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, το μόνο που απομένει σε εμάς τους υπόλοιπους, είναι να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε τον τόπο μας και να απαλύνουμε τον πόνο των συμπολιτών μας που μας χρειάζονται τώρα πιο πολύ από ποτέ!
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της προσπάθειας, ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικής, Λαϊκής, Παραδοσιακής και Ρεμπέτικης Μουσικής Λακωνίας διοργανώνει δύο συναυλίες:
• Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 21:30 στην Πλάκα Μονεμβασίας
• Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30 στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο
Θα υπάρχει προαιρετική οικονομική προσφορά αντί εισόδου.
Ολόκληρο το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα μοιρασθεί απευθείας και άμεσα στους πυρόπληκτους και τις πληγείσες οικογένειες!
Σας περιμένουμε όλους να γιγαντώσουμε την αγάπη και τη στήριξη μας και να προσφέρουμε όση οικονομική ενίσχυση μπορούμε στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη.
Θα παίζουν οι μουσικοί (αλφαβητικά):
1. Αποστολάκος Γιώργος
2. Βούγκλιζας Γιάννης
3. Γιαννίση Δανάη
4. Δέμελλος Γιώργος
5. Κόκκορης Γιώργος
6. Κόκκορης Νίκος
7. Μιχαλακάκος Σταύρος
8. Ξιάρχος Κώστας
9. Τσαβαλάς Παναγιώτης
10. Μπραντίτσας Νίκος
11. Πρίμπας Γιώργος

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές και τους χορηγούς που πρόσφεραν χωρίς δεύτερη σκέψη ό,τι χρειαζόταν για την υλοποίηση και την προώθηση της προσπάθειάς μας.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο