30 Αυγούστου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά η καθιερωμένη πλέον γιορτή της βετούλας στα Βελανίδια, η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων αποχαιρέτησε το καλοκαίρι και τις εκδηλώσεις της για την καλοκαιρινή περίοδο με μια γιορτή που μοναδικό σκοπό είχε να περάσει ο κόσμος καλά.
Τους συμμετέχοντες περίμεναν εκπλήξεις αφού πέραν της μουσικής που έπαιζε για αρκετή ώρα ο Δημήτρης Κουρκούλης σειρά πήραν ο Βελανιδιώτης Νίκος Σταθάκης αλλά και ο Παναγιώτης Παυλάκης  και Μπάμπης Κοντραφούρης που έπαιξαν ζωντανά και συνόδευσαν τον κ. Χρήστο Πετράκη που πήρε το μικρόφωνο και ξεσήκωσε τον κόσμο, στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε κλήρωση με δώρο δυο ακτοπλοϊκά εισιτήρια για προσκύνημα στην Τήνο προσφορά από τον Τάσο Αλεξάκη.

Στην γιορτή παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος  Δήμου Μονεμβασίας κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής, ο πρόεδρος της Τ.Κ Αγίου Νικολάου κ. Γεώργιος Λιβανός καθώς και πολλοί άλλοι από τον Άγιο Νικόλαο , την Νεάπολη αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο VELANIDIA WEB TV

20 Αυγούστου 2015

Η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων για άλλη μια χρονιά πραγματοποιει την καθιερωμένη πλέον γιορτή της Βετούλας την Πέμπτη 27 Αυγούστου το βράδυ στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Βελανιδίων .
Άφθονο φαγητό και μουσική σε μια γιορτή με πολύ κέφι, σας περιμένουμε όλους εκεί.
Στην περσινή γιορτή τής Βετούλας βρέθηκε η κάμερα του Ελλάδα TV , δείτε το βίντεο στο VELANIDIA WEB TV. 

18 Αυγούστου 2015

Η Κίνηση Γυναικών παίρνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ για τους Βελανιδιώτες.
Ενεργοποιούμαστε ως εθελοντές γιατί αύριο μπορεί εμείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας να έχει ανάγκη αίματος, γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες.
Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει εθελοντής αιμοδότης παρακαλείται να επικοινωνήσει στο 6936772471 προκειμένου να προχωρήσουν οι ανάλογες διαδικασίες.
Σκεφτήτε πως το ΑΙΜΑ...είναι δώρο ζωής
αξίζει τα πάντα...δεν κοστίζει τίποτα

15 Αυγούστου 2015

  Σε κλίμα κατάνυξης, παρουσία πλήθος κόσμου, προσκυνητών κάθε ηλικίας τελέστηκε στα Βελανίδια η Θεια Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου .Η Παναγία μας προστάτιδα των Βελανιδίων , τιμάται στο ομώνυμο εκκλησάκι λίγα χιλιόμετρα από τα Βελανίδια σε ένα χώρο με θέα το Μυρτώο και τα κατάλευκα σπιτάκια του οικισμού.
  Λίγες εικόνες και ένα μικρό βίντεο από την Θεια Λειτουργία και την περιφορά του επιταφίου της γύρω από τον Ιερό Ναό.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο VELANIDIA WEB TV
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


14 Αυγούστου 2015

Για άλλη μια φορά το καθιερωμένο καλοκαιρινό γλέντι του Συλλόγου Βελανιδιωτών η Μυρτιδιώτισσα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου απήλαυσε την μουσική και τα εδέσματα.

Δείτε λίγες εικόνες και ένα μικρό βίντεο που μας έστειλε ο φίλος μας ο Μενέλαος .





12 Αυγούστου 2015

Πριν ένα μήνα σας παρουσιάσαμε το θέμα με τίτλο Ο ΦΑΡΟΣ ΜΑΛΕΑ ΣΕ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ SONY  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,το σποτάκι αυτό αφορούσε πέρα από τον Φάρο του Κάβο Μαλέα και άλλους σημαντικούς φάρους της χώρας μας.
Τώρα η SONY μας παρουσιάζει τα μνημεία αυτά σε διαφορετικά βιντεάκια.
Δείτε στο VELANIDIA WEB TV το εξαιρετικό βίντεο που έφτιαξε η διάσημη εταιρεία ηλεκτρονικών για την προώθηση κινητού τηλεφώνου και έχει σαν θέμα τον Φάρο του Κάβο Μαλέα.

07 Αυγούστου 2015

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Κίνηση Γυναικών η τσιπουροκατάσταση το βράδυ της Πέμπτης, ανήμερα  της εορτής της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος.

Πλήθος Βελανιδιωτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης και γεύτηκαν τους εκλεκτούς μεζέδες που ετοίμασαν οι κυρίες και διασκέδασαν μέχρι πρωίας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο VELANIDIA WEB TV

05 Αυγούστου 2015


Άλλη μια εκδρομή της Κίνησης Γυναικών Βελανιδίων στέφτηκε με επιτυχία, οι εκδρομείς πέρασαν πολύ καλά κάτι που φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες.




03 Αυγούστου 2015

                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων σας καλεί την Πέμπτη 6 Αυγούστου ανήμερα της εορτής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος το βράδυ και ώρα 21:00 στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου για μια <<Τσιπουροκατάσταση>>.
  Ελάτε να διασκεδάσουμε και να περάσουμε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά με τσιπουρομεζέδες και μουσική.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 5,00 ΕΥΡΩ
Με αφορμή τις τελευταίες πυρκαγιές στην περιοχή μας το Δ.Σ. της Κίνησης Γυναικών αποφάσισε τα έσοδα από την εκδήλωση να διατεθούν για την πυροπροστασία του χωριού.

01 Αυγούστου 2015














Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και ο Ναυτικός Όμιλος Βοιών συνδιοργανώνουν την Τρίτη 4 Αυγούστου στο προαύλιο χώρο του Λύκειου Νεάπολης συναυλία αλληλεγγύης με τους Imam Baildi! Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων της πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου που έπληξε το σύνολο σχεδόν της Δ.Ε. Βοιών.
Εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε Νεάπολη, Μολάους, Σκάλα και Σπάρτη καθώς και στο ξενοδοχείο ΑΙΒΑΛΙ στη Νεάπολη. Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση: 10€ / Ταμείο: 12€
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να ενισχύσετε την προσπάθεια μας.

Συναυλία Αγάπης και Αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους των Βατίκων
Μετά από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι των Βοιών λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, το μόνο που απομένει σε εμάς τους υπόλοιπους, είναι να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε τον τόπο μας και να απαλύνουμε τον πόνο των συμπολιτών μας που μας χρειάζονται τώρα πιο πολύ από ποτέ!
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της προσπάθειας, ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικής, Λαϊκής, Παραδοσιακής και Ρεμπέτικης Μουσικής Λακωνίας διοργανώνει δύο συναυλίες:
• Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 21:30 στην Πλάκα Μονεμβασίας
• Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30 στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο
Θα υπάρχει προαιρετική οικονομική προσφορά αντί εισόδου.
Ολόκληρο το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα μοιρασθεί απευθείας και άμεσα στους πυρόπληκτους και τις πληγείσες οικογένειες!
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο