24 Δεκεμβρίου 2015

Η Κίνηση Γυναικών εύχεται σε όλους τους φίλους και τις φίλες της Καλά Χριστούγεννα με Υγεία πάνω απ' όλα Πίστη για το καλύτερο και περισσότερη ανθρωπιά μέσα μας!
Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες.

23 Δεκεμβρίου 2015


  Με μεράκι και πολλή εθελοντική δουλειά στήθηκε για άλλη μια χρονιά το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Νεάπολη, οι κυρίες της Κίνησης Γυναικών Βελανιδίων ζωντάνεψαν την μαγεία των Χριστουγέννων παρουσιάζοντας στους μικρούς αλλά και μεγάλους επισκέπτες τις πανέμορφες δημιουργίες τους.
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων θα τα διαθέσει στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Βοιών

 

20 Δεκεμβρίου 2015

Σε έναν τόπο πραγματικά μαγικό όπως ο δικός μας θα προσπαθήσουμε και φέτος να ζωντανέψουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων!
Με μεράκι και πολλή εθελοντική δουλειά στήθηκαν για άλλη μια χρονιά Χριστουγεννιάτικα χωριά στο Δήμο μας! Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας μαζί με τις Τοπικές Κοινότητες, τους πολιτιστικούς, εμπορικούς και αθλητικούς φορείς, τα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Μολάων και Βοιών μα πάνω από όλα με την αγόγγυστη βοήθεια εθελοντών που πίστεψαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου , ανοίγουν τις πόρτες των χωριών για όλους, επισκέπτες και δημότες!

Περιμένουμε όλα τα παιδιά αλλά και όσους  αισθάνονται παιδιά : να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι- Βασίλη, να ταχυδρομήσουν τις επιθυμίες και τις ευχές τους στο μεγάλο γραμματοκιβώτιο, να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια , κάρτες  και κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών,  να γευτούν ωραία παραδοσιακά γλυκίσματα στο σπίτι των ζαχαρωτών , να ζωγραφιστούν με νεραϊδοχρώματα στα προσωπάκια τους και να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά χαρίζοντας τρόφιμα, ρούχα και παλιά παιχνίδια στο σπίτι της Αγάπης!
  • ΜΟΛΑΟΙ:  Το χωριό στήθηκε στον αύλειο χώρο της εκκλησίας της Γεννήσεως του Χριστού  στην πόλη των Μολάων, τον οποίο ευγενικά μας παραχώρησε η τοπική εκκλησία .
  • ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ:  Το χωριό στήθηκε στο χώρο της πλατείας  και το ζαχαρένιο σπιτάκι στην πλατεία κανόνι του κάστρου.
  • ΝΕΑΠΟΛΗ: Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στήθηκε απέναντι από το ξενοδοχείο του Αρσενάκου με την επιμέλεια της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης .
  • ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ: Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στήθηκε στην πλατεία ηρώων με την  επιμέλεια του πολιτιστικού Συλλόγου Παπαδιανίκων – Πλύτρας
Ενημερωθείτε λοιπόν μέσα από το site του Δήμου και το site του Νομικού Προσώπου για το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας και ελάτε να ανακαλύψουμε όλοι μαζί την έμπνευση και τη δημιουργία, με την ψυχαγωγία και τη συμμετοχή!
Κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων και μέχρι 31/12/2015 θα γίνεται λαχειοφόρος αγορά απότα παιδιά των φιλαρμονικών του Δήμου Μονεμβασίας τα έσοδα της οποίας θα κατατεθούν στο λογαριασμό που διατηρεί ο Δήμος Μονεμβασίας για τις ανάγκες των πυρόπληκτων της Δημοτικής Ενότητας Βοιών.
Σας περιμένουμε όλους!
Η Πρόεδρος του Ν.Π Δήμου Μονεμβασίας,
Παναγιώτα Αλειφέρη
  
Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 2015 Δήμου Μονεμβασίας


09 Δεκεμβρίου 2015

  Μια ευχάριστη επίσκεψη είχε η Κίνηση Γυναικών στο δημοτικό σχολείο των Βελανιδίων... αυτή των παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Μονεμβασίας μαζί με τους φροντιστές και κάποιους από τους γονείς των. (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή ικανότητες όπως συνηθίζουμε να λέμε, έχουν και εκείνα το δικαίωμα να συμμετέχουν ελεύθερα και να απολαμβάνουν εικόνες και εμπειρίες της κοινότητας στην οποία ζουν. Αυτό ενισχύει το αίσθημα της συλλογικότητας που ως μέλη-πολίτες πρέπει να έχουν...μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν σε ομάδες και το ποιο σημαντικό ατονεί το αίσθημα της κοινωνικής απομόνωσης που μπορεί να νιώθουν.
Τα παιδιά απόλαυσαν τη μικρή αυτή βόλτα και αναχώρησαν με την επιθυμία να μας ξαναεπισκεφθούν σύντομα.
  
Σαν σύλλογος ευχόμαστε να είμαστε ενας ευχάριστος και φιλόξενος "σταθμός" σε τέτοιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.


06 Δεκεμβρίου 2015

  Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης των ναυτικών σε όλο τον κόσμο, καθώς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πλεούμενο που να μην έχει την εικόνα του και να μην ζητάει την προστασία του, καθώς στο βίο του αναφέρονται θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα.

  Τα Βελανίδια ένα χωριό ναυτικό που στην πλειοψηφία τους οι Βελανιδιώτες ήταν αλλά και παραμένουν ναυτικοί έχουν τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο παντα μαζί τους στα ταξίδια τους,

 Χρόνια Πολλά σε όλους τους ναυτικούς μας αλλά και τους κατ'όνομα εορτάζοντες.

  Κάποτε αποφάσισε να ταξιδέψει με πλοίο στους Άγιους Τόπους, για να προσκυνήσει. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξέσπασε θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα πλήρωμα και επιβάτες να πανικοβληθούν. Ο Άγιος όμως δεν έχασε την πίστη του, προσευχήθηκε στον Θεό και η θάλασσα ηρέμησε. Λέγεται δε, ότι ένας ναυτικός γλίστρησε, έπεσε από το κατάρτι και σκοτώθηκε. Όμως ο Νικόλαος προσευχήθηκε θερμά και ο ναυτικός αναστήθηκε....
  Η ημέρα τιμής του Αγίου Νικολάου, η 6η Δεκεμβρίου, είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, Υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσημη επίσης αργία είναι για το Πολεμικό Ναυτικό, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο