09 Δεκεμβρίου 2016

Το εορταστικό κλίμα των ημερών μας φτιάχνει την διάθεση και μας προτρέπει να διαλέξουμε ξεχωριστά δώρα για αγαπημένους ανθρώπους, δραττόμενοι της ευκαιρίας, σας προτείνουμε τα Lifelikes Charms.

To Lifelikes είναι ένα ελληνικό brand που ιδρύθηκε το 2013, πίσω από το οποίο βρίσκονται τα αδέρφια Αναστασία, Άννα και Παναγιώτης Γλαντζής. Εικαστικές σπουδές πάνω στην αρχιτεκτονική, τη γραφιστική αλλά και πιο τεχνικές σπουδές, είναι ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο έχει στηριχθεί όλη η φιλοσοφία και η αισθητική της εταιρίας.

Τα τρία αδέλφια με καταγωγή εκ πατρός από τα Βελανίδια αποφάσισαν
να μοιραστούν την ίδια επαγγελματική στέγη, δημιουργώντας χειροποίητα κοσμήματα (και όχι μόνο) που σήμερα ταξιδεύουν σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Μας εξηγούν ότι το να είσαι δημιουργικός δεν είναι ένα χόμπυ … είναι ένας τρόπος ζωής! Ως δημιουργικοί λοιπόν άνθρωποι δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς Lifelikes! Ονειρευόμαστε, σχεδιάζουμε, δημιουργούμε καθημερινά όλα τα χειροποίητα σανδάλια, κοσμήματα, αξεσουάρ που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Το Lifelikes είναι κάτι σαν την τραμπάλα που κάναμε μικροί. Είναι αυτό που ισορροπεί τις διαφορετικές ιδέες, απόψεις ,τεχνικές, φιλοσοφίες, κουλτούρες όλων μας πάνω σε μία εννιαία αισθητική.

Οι τρεις τους μίλησαν πρόσφατα στο star.gr και αναφέρουν μεταξύ άλλων «Η ιδέα του Lifelikes γεννήθηκε σε μια δύσκολη οικογενειακή στιγμή την οποία προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε και οι τρεις μαζί μέσα από την δημιουργία» και πρόσθεσαν: «Κάθε κόσμημα είναι, βασισμένο στο συναίσθημα, αντιπροσωπεύει ιδιαίτερες στιγμές και πτυχές της ζωής μας. Η συλλογή μας περιλαμβάνει πρωτότυπα συμβολικά charms με minimal γραμμές. Κάθε ένα συνοδεύεται με ένα καρτελάκι με ξεχωριστό μήνυμα. Με αυτό τον τρόπο κάνουμε το κόσμημα πιο προσωπικό. To moto μας είναι “join your feelings”».

                                                                                                                                                             


                    
  Επισκεφτείτε την σελίδα mylifelikes.gr και επιλέξτε κάτι ξεχωριστό.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο