Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

  Ο σύνδεσμος Βελανιδιωτών «Η Μυρτιδιώτισσα» καλεί όλους τους συγχωριανούς σε συνάντηση για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Κερατσίνι (Εμμανουήλ Μπενάκη 70, 18757) ,ώρα λήξης 14:00 .

 Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.
                Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές παρακαλείται να επικοινωνήσουν με τους παρακάτω αριθμούς,
1)     6932981840
2)     6980343701
  ώστε να προετοιμαστούν τα ψηφοδέλτια.
                                                                               
                                Σας ευχαριστούμε,

                                                   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Βελανιδιωτών «Η Μυρτιδιώτισσα»
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο