Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017


Πωλείται έκταση στα Βελανίδια 50 μέτρα πάνω από τη παραλία και το αλιευτικό καταφύγιο.
  Συνολική έκταση 5.051 Τ.Μ. εκ των οποίων 2.148,28 τ.μ. βρίσκεται εντός των οικοδομικών ορίων του οικισμού της κοινότητας δηλαδή είναι οικοπεδική έκταση άρτια και οικοδομήσιμη κατά τις διατάξεις του Ν. 651/77 και 2.902,72 τ.μ. εκτός οικισμού.
  Μέσα στην έκταση υπάρχει αναπαλαιωμένη διώροφη οικοδομή συνολικού εμβαδού 157,94 τ.μ. [ 92,97 τ.μ. εμβαδό ισογείου και εμβαδό α΄ ορόφου 64,47 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένη ] και μία αποθήκη εμβαδού 10,54 τ.μ.Εντός της έκτασης υπάρχουν 50 ελαιόδεντρα, συκιές , αχλαδιές, αμυγδαλιές καθώς και αμπέλι που καλύπτει έκταση περίπου 2 στρεμμάτων με πατητήρι [ λινό]

Το κτίριο παλιότερα είχε χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας για ενοικίαση και πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε μια επικερδής επιχείρηση εστίασης αφού δεσπόζει σε εξαιρετικό σημείο με θέα την κεντρική παραλία των Βελανιδίων αλλά και το νέο αλιευτικό καταφύγιο.
ΝΕΑ ΤΙΜΗ 175.000,ΟΟ €

Τηλέφωνο Επικοινωνίας
                                                      6974739011
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο