30 Δεκεμβρίου 2023

 

Λίγα λόγια για την Αλκμήνη;

Αλκμήνη Πτερνέα

  Η Αλκμήνη, ετών 12, είναι μέλος της Ελληνικής ΜΕΝΣΑ.

Η ΜΕΝΣΑ είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που εστιάζει στον υψηλό δείκτη ευφυΐας. 
  Ως μέλος της, σχεδόν από τα 9, παρακολουθεί εδώ και 4 χρόνια διαδικτυακά μαθήματα που ορίζει η ΜΕΝΣΑ και σκοπό έχουν την ανάπτυξη ενός ήδη ευφυούς νου.

  Είναι ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο Γερμανικών τα οποία γίνονται διαδικτυακά, καθώς και Αγγλικών τα οποία διδάσκονται από τη μαμά και τον παππού της.

  Στα πλαίσια της ενασχόλησης με την αστροφυσική και τον προγραμματισμό, στα οποία στοχεύει να διαπρέψει και επαγγελματικά, έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή για την προβολή και παρουσίαση του χωριού μας και των Βατίκων.

  Το σχολικό έτος που πέρασε ως τελειόφοιτος της ΣΤ' Δημοτικού του σχολείου Νεαπόλεως και άριστη μαθήτρια, τίμησε το χωριό μας κρατώντας υπερήφανα την Ελληνική σημαία.

  Ένα όχι μόνο φωτεινό μυαλό αλλά και με υψηλό δείκτη ενσυναίσθησης άτομο, το οποίο λατρεύει τα Βελανίδια και έχει ως όραμα να συμβάλει στην επιστήμη και την ανάδειξη του τόπου μας.    Εξάλλου από επιλογή και αγάπη για τα Βελανίδια  επέλεξαν με την μαμά και την μικρή της αδερφή να κατοικήσουν μόνιμα εκεί. 
  Λατρεύει να παρακολουθεί τον πλούσιο έναστρο ουρανό των Βελανιδίων με το τηλεσκοπικό της και να καταγράφει από ψηλά με το drone την ομορφιά του χωριού μας.

Η Αλκμήνη είναι δισεγγονή των Βαγγέλη και Φούλας Κουφόγιαννη.

  Η Αλκμήνη λοιπόν μίλησε ζωντανά με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη στην
ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» και εντυπωσίασε με την ευφράδεια του λόγου της αλλά και την ωριμότητα της, για άλλη μία φορά απέδειξε την αγάπη της για τα Βελανίδια, όχι μόνο με τον λόγο της αλλά και γιατί επέλεξε για φόντο μια εικόνα του χωριού μας.

  Επίσης κατά την διάρκεια της συνομιλίας της με τον γνωστό δημοσιογράφο έπαιζαν πλάνα από τα Βελανίδια δανεισμένα από το κανάλι μας στο youtube
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο