Κυριακή 22 Μαΐου 2016

  Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης αναλάμποντος φανού στην ξέρα στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου Βελανιδίων, οι πρώτες εργασίες αφορούν την θεμελίωση και κατασκευή της βάσης και του μεταλλικού οβελίσκου υποδοχής του αναλάμποντος φανού στην ξέρα, παράλληλα διενεργούνται και οι τελευταίες εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο που θα το καταστήσουν έτοιμο για την οριστική παράδοση του έργου.


1 σχόλια:

Παναγιώτης Μουτσάτσος είπε...

Με λύπη μου το Σαββατοκύριακο 9/7 είδα το αποτέλεσμα στην ξέρα για την σύμανσή της. Ένας κακαάσχημο όγκος τσιμέντου στην μέση της θάλασσας να καλύπτει μέρος του ορίζοντα σε όποια μεριά της παραλίας και αν κάτσεις. Λυπάμαι για το έκτρωμα που κατασκευάστηκε για να μπει πάνω του απλά μια φωτεινή σήμανση


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο