24 Φεβρουαρίου 2019

  Ο νόμος της καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης που θα λύσει το πρόβλημα της πλήρους κάλυψης με ψηφιακό σήμα για περίπου 500.000 κατοίκους σε όλη τη χώρα, είναι σε φάση υλοποίησης .
  Το πρόγραμμα αυτό ενεργοποίησε δυο παρόχους, την Cosmote και τη Digea. 
  
Οι δυο πάροχοι βασίζονται σε διαφορετικά μοντέλα κάλυψης. Η μεν Cosmote προσφέρει στο πακέτο της, Cosmote pack, τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια της, το κανάλι Cosmote History συν όσα περιφερειακά εκπέμπουν στην πλατφόρμα της και μόνο για δυο χρόνια, επίσης η πρόσβαση θα γίνεται μόνο σε μια τηλεόραση και απαιτείτε εγκατάσταση δορυφορικού κατόπτρου και καλωδίωση.

  Η Digea μέσω τοποθέτησης κεντρικού τηλεοπτικού αναμεταδότη (gap fillers) προσφέρει το δικό της «πακέτο», δηλαδή τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τα περιφερειακά κανάλια της περιφερειακής ζώνης  της, η συγκεκριμένη λύση μπορεί να τροφοδοτήσει όλες της τηλεοπτικές συσκευές σε μια οικία χωρίς να απαιτείτε κάποια επιπλέον επέμβαση. Η Digea είναι υποχρεωμένη στα πλαίσια του προγράμματος να συντηρεί τον αναμεταδότη για οκτώ έτη.

  Σημειώνεται ότι ο οποιοσδήποτε κάτοικος ενδιαφέρεται, απαιτείται να κάνει αίτηση σε κάποιο ΚΕΠ μέχρι τις 19 Μαρτίου 2019

Οι περιοχές της Δ.Ε Βοιών που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι:
Άγιος Ελισσαίος
Άγιος Μάμας
Αδιάκοπος
Βαρκό
Βελανίδια
Κάτω Καστανέα
Κρυόβρυση
Λίμνες
Λίμνες, οι (Τ.Κ. Παντανάσσης)
Παναγία
Παντάνασσα
Παραδείσιον
Πλατανιάς

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο:https://monemvasia.gov.gr

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο