03 Μαρτίου 2019


Σάββατο 02/03: 
Μονεμβασία: Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης στο κτήμα Πέτρα από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Μονεμβασίας και την συνδρομή του Νομικού Προσώπου.  Ώρα  19:00 μ.μ.

Κυριακή 03/03:
Μονεμβασία: Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με συμμετοχή κλόουν στην κεντρική πλατεία Μονεμβασίας και σε περίπτωση βροχής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μονεμβασίας.  Ώρα  11:30 π.μ.
Διοργάνωση:  Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας .

Τετάρτη  06/03:
Μολάοι: Κατασκευή χαρταετού στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου (Ξυνού) από τον  Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων.  Ώρα  16:00 μ.μ.

Παρασκευή  08/03:
Μολάοι : Κυνήγι χαμένου θησαυρού .  Έναρξη  ώρα  5:00 μ.μ. στην  πλατεία Δημάκου , από τον Εμπορικό Σύλλογο Μολάων.

Σάββατο  09/03:
Μολάοι : Ετοιμαστείτε για ξεχωριστή πολύχρωμη εμπειρία 1ST Colourfun  Festival  . Έναρξη  ώρα 11:00 π.μ. πλατεία Δημάκου.  Από τον Εμπορικό Σύλλογο Μολάων και  την Ακαδημία χορού και άσκησης Danza Explosion

Σάββατο 9/3 και Κυριακή 10/03 στη Μονεμβασία :
Με αφορμή τον εορτασμό της αποκριάς, το Κάστρο της Μονεμβασίας ταξιδεύει για ακόμη μια φορά στο παρελθόν. Μουσικές, χοροί και θεατρικά δρώμενα θα μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή . Η ιστορία του Κάστρου μοιάζει με παραμύθι και αυτή η περίοδος του χρόνου μας δίνει τη ευκαιρία να το ζήσουμε.
Διοργάνωση : Σύλλογος Γυναικών «Οι Μονεμβασιώτισσες» . Σχεδιασμός /Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Ζερβού. Βασικοί συνεργάτες : Δανάη Γιαννίση , χορογράφος, Ιάσων Μαρμαράς , μουσικός .  Με την ευγενή υποστήριξη του Νομικού προσώπου  Δήμου Μονεμβασίας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Σάββατο 9 Μαρτίου
12.00 – 12.30 «Αλλοτινοί Χοροί»
15.30 – 16.00 «Βενετσιάνικη Περατζάδα»
17.30 – 18.30 «Θέατρο Σκιων»
19.00 – 20.00 «Αναγεννησιακή Συναυλία» (α’ μέρος)
Κυριακή 10 Μαρτίου
13.00 – 13.30 «Βενετσιάνικη Περατζάδα»
13.30 – 14.30 «Αναγεννησιακή Συναυλία» (β’ μέρος)
14.30 – 15.00 «Αλλοτινοί Χοροί»

Κυριακή 10/3:
Νεάπολη: Αποκριάτικο καρναβάλι, έναρξη 11:30 π.μ.
Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με κλόουν και ταχυδακτυλουργούς στην πλατεία Νεάπολης ,ώρα 13:15 μ.μ.
και σε περίπτωση βροχής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, ώρα  12:15 μ.μ. 
Διοργάνωση : Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας  με τη συμμετοχή  Πολιτιστικών συλλόγων  Δ.Ε. Βοιών ,  Φιλαρμονικής Δ.Ε. Βοιών , Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και Δημοτικής Κοινότητας Βοιών.

Ασωπός: Αποκριάτικο καρναβάλι, έναρξη 16:00 μ.μ.
Διοργάνωση : Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Ασωπού και  Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας

Μολάοι : Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με συμμετοχή κλόουν στην κεντρική πλατεία Μολάων και σε περίπτωση βροχής στην αίθουσα  Θεάτρου Χ. Καρυτσιώτη (γυμνάσιο Μολάων) , ώρα  19:00 μ.μ.
Διοργάνωση Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας .

Δευτέρα  11/3: Καθαρά Δευτέρα
Πούντα Βοιών : Προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων και πέταγμα χαρταετού στην παραλία της Πούντας. Ώρα  11:00 π.μ.
Διοργάνωση :  Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας  και Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου.

Πλύτρα  :  Μουσική, χορός, σαρακοστιανά εδέσματα και πέταγμα αερόστατων βιοδιασπώμενων φαναριών στην παραλία της Πλύτρας.   Ώρα  11:00 π.μ.
Διοργάνωση  : Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας .
https://monemvasia.gov.gr/
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο