Φιλοξενία στο κατάφυτο κτήμα του Στρογγυλού που βρίσκεται σε περίοπτη θέση με πανοραμική θέα του χωριού, ανεξάρτητο ευρύχωρο στούντιο με κρεβατοκάμαρα και καθιστικό, μπαλκόνι με συναρπαστική θέα στο Μυρτώο Πέλαγος, που απλώνεται πέρα από τα κυπαρίσσια, το δάσος με τις βελανιδιές, την δαντελωτή ακτή του με τις παραλίες, τα νησάκια και τα επιβλητικά βουνά που την πλαισιώνουν.

Για σας που ψάχνετε    την ηρεμία και την χαλάρωση για να
διαλογιστείτε  μέσα σ’ ένα παραδείσιο περιβάλλον, ο Στρογγυλός θα
επιβραβεύσει τις προσδοκίες σας.

Στα 10 λεπτά από τα Βελανίδια μέσα από πυκνόφυτο γραφικό μονοπάτι
ή στα 15 λεπτά από την πλησιέστερη παραλία.
    For all those in search of peace and tranquility Strogilos home stay is the ideal place for a wonderful experience to become one with nature.


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο