16 Σεπτεμβρίου 2012

 

 
  Κεραυνός είναι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε περί τις 02:30 τα ξημερώματα στην περιοχή Λαγκαδάκια, τέσσερα βυτιοφόρα και δυο οχήματα τύπου τζιπ της πυροσβεστικής υπηρεσίας έφτασαν στον τόπο ,όπου τους περίμεναν  Βελανιδιώτες για να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια ,η φωτιά ήρθε υπό τον έλεγχο των πυροσβεστών  περίπου στις 09:00 το πρωί αφού είχε κάψει 80 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης από την ευθεία της οικίας του κ. Σταύρου Μανίκη μέχρι και το ρέμα πάνω από την παραλία της Μεριχιάς.

4 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χρυσοβαλάντης Καραντζής είπε...

Παναγιωτη στι 2.30 επεσε κεραυνος στο συγκεκριμενο σημειο,μαρτυρια του Μποκα, του Μανικη ,των γονιων μου που ολοι αυτοι ηταν κοντα στο συμβαν, μετα απο ενα τεταρτο περιπου ειδαν οι πρωτοι την εστια της φωτιας.Για να καταλαβετε ποσο απροσπελαστο ηταν το σημειο που ξεκινησε η φωτια θα σας πω οτι επι μια ωρα εκοβαν με αλυσοπριονο οι πυροσβεστες τους θαμνους και τις αγραπιδιες για να καταφερουν να φτασουν στο μετωπο και οχι εκει απο οπου ξεκινησε,θα ελεγα να ειμαστε λιγο προσεχτικοι στα λεγομενα μας γιατι ετσι προσβαλουμε τους συγχωριανους μας οτι δηθεν υπαρχει καποιο σχεδιο καταστροφης του χωριου μας και εμεις το συγκαλυπτουμε, σας λεω οτι μαζι με εμενα μαυρισανε απο τα καμενα και αλλοι ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΤΕΣ απο τις τρεις παρα μεχρι τις δεκα.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο