07 Ιουλίου 2013


Σάββατο  27 Ιουλίου

Μουσική εκδήλωση με ζωντανή μουσική προς τιμή του δάσκαλου Κυριάκου Καραντζή για την προσφορά του στο χωριό αλλά και την Κίνηση Γυναικών  με την παραχώρηση της πλούσιας βιβλιοθήκης του *, την βραδιά αυτοί  θα δώσουν το παρών μαθητές του Δάσκαλου από την θητεία του στα Βελανίδια αλλά και την Νεάπολη.




Διοργάνωση εκδρομής
 
στα Κύθηρα και την ιερά μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Κυθήρων **

 
 
 
 
 
Παρασκευή 23 Αυγούστου

Συναυλία με την συμπατριώτισσα μας εξαιρετική ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου

 
 
 
 
 
Σάββατο 31 Αυγούστου

Κέρασμα καφέ και απολογισμός πεπραγμένων

 

 
 
 
Διευκρινήσεις :

*Σε επόμενη ανάρτηση θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά  για την παραχώρηση της πλούσιας βιβλιοθήκης του Δασκάλου στην Κίνηση Γυναικων.

**Η ημερομηνία της εκδρομής θα ανακοινωθεί  εφόσον οριστικοποιηθεί και ο αριθμός των συμμετεχόντων, δηλώστε συμμετοχή στις κυρίες της Κίνησης.

Οι Κίνηση Γυναικών συζητά και άλλη μια συναυλία έκπληξη η οποία θα ανακοινωθεί εφόσον κλείσει οριστικά.  

1 σχόλια:

κικη είπε...

ενα μεγαλο μπραβο!!!!εξαιρετικη δουλεια !!! καθε φορα που μπαινω ειναι σαν να ειμαι εκει.....Σε ευχαριστω

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο