15 Μαρτίου 2015

   Σας παρουσιάζουμε το πλούσιο  πρόγραμμα των Πασχαλινών Συναυλιών με πυρήνα τη βυζαντινή υμνωδία από την καταξιωμένη ελληνίδα Υμνωδό Νεκταρία Καραντζή.

Η Νεκταρία Καραντζή, με εξαιρετικά επιλεγμένα βήματα και συνεργασίες, έχει αναγνωριστεί διεθνώς και ιδιαιτέρως στις ορθόδοξες χώρες, ως η «ιδανική γυναίκα υμνωδός του βυζαντινού μέλους και της αρχέγονης παράδοσης». Αποτελεί μοναδική περίπτωση ελληνίδας ερμηνεύτριας που εξειδικεύεται στο βυζαντινό μέλος, το οποίο παρουσιάζει, εδώ και χρόνια, με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό μέσω συναυλιών αλλά και μέσω ημερίδων και συνεδρίων σε σημαντικά Πανεπίστημα και Μουσικές Ακαδημίες, όπως η Ακαδημία Liszt στη Βουδαπέστη και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Στον πυρήνα των φετινών της πασχαλινών εμφανίσεων βρίσκεται η γνωστή συνεργασία της με τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη, μαέστρο και ιδρυτή της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens Βασίλη Τσαμπρόπουλο σε έναν ευφυή συνδυασμό του μουσικού κόσμου της Δύσης και των δρόμων της Ανατολής. Στο αποκορύφωμα των εμφανίσεών τους βρίσκεται η συναυλία της 1η Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο: «Η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens στηρίζει τα παιδιά της Φλόγας», όπου η παθητική του Tchaikovski θα συναντήσει τους Ύμνους του Θείου Πάθους και τους Ψαλμούς του Δαυίδ σε μουσική σύνθεση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, με σολίστ τη Νεκταρία Καραντζή.

Επίσης στις 18 Μαρτίου, στο Βυζαντινό Μουσείο, ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου διπλού άλμπου της «Ύμνοι και Τραγούδια για την Παναγία», η οποία θα συνοδευθεί και από μικρό μουσικό πρόγραμμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόγραμμα:


18 Μαρτίου: Βυζαντινό Μουσείο
Παρουσίαση, με μουσικό πρόγραμμα, του νέου άλμπουμ της Νεκταρίας Καραντζή «Ύμνοι και Τραγούδια για την Παναγία», έκδοσης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Ελεύθερη είσοδος για το κοινό
Στην παρουσίαση θα παραστεί και θα προλογίσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ενώ θα μιλήσουν επίσης ο Διευθυντής του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδας, Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ο Λάμπρος Λιάβος, ο Γιώργος Μονεμβασίτης και η Νεκταρία Καραντζή

Ώρα έναρξης: 19:00
Πληροφορίες: 210 7298222
http://www.ecclesia.gr/greek/ecclesiaradio/index.asp


21 Μαρτίου: Ξάνθη – Δημοτικό Αμφιθέατρο
Τίτλος: «Μουσικές των Αγγέλων»
Βασίλης Τσαμπρόπουλος & Νεκταρία Καραντζή
Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τη βυζαντινή υμνωδία των Παθών αλλά και των Ψαλμών του Δαυίδ, σε μουσική σύνθεση Βασίλη Τσαμπρόπουλου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ερμήνευσαν για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή καλοκαιρινή περιοδία τους το 2014 και ηχογράφησαν για την ECM.
Διοργάνωση: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης – 9ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής
Ώρα έναρξης: 20:30
Πληροφορίες: http://www.fex.org.gr/anakoinoseis/9ο-φεστιβάλ-κλασικής-μουσικής-στην-ξάνθη
 


1 Απριλίου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρ. Λαμπράκη)
Τίτλος: «H Metropolitan Symphony Orchestra of Athens στηρίζει τα παιδιά της Φλόγας»
Μουσική Διεύθυνση: Βασίλης Τσαμπρόπουλος
Σολίστ: Νεκταρία Καραντζή
Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο «Μελωδοί»
Η Νεκταρία Καραντζή θα ερμηνεύσει ψαλμούς από το μουσικό έργο του Βασίλη Τσαμπρόπουλου «Δαυίδ», το οποίο έχουν ηχογραφήσει οι δύο καλλιτέχνες για την ECM, και βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας ενορχηστρωμένους από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο.
Όλα τα έσοδα θα διαθετούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»
Ώρα έναρξης: 20:30
Πληροφορίες: http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=2655

6 Απριλίου: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Μία συναυλία στο κλίμα των Παθών
Μαζί με τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου.
Στο πρώτο μέρος η Νεκταρία Καραντζή θα ερμηνεύσει βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας άλλοτε a cappella και άλλοτε με συνοδεία σολίστ της MSO of Athens.
Ώρα έναρξης: 21:00
Πληροφορίες: 2103418550
http://www.mcf.gr/el/calendar/?ev=to_idryma_michalis_kakogiannis_filoksenei_tin_metropolitan_symphony_orchestra_of_athens_kallitechniki_periodos_2014_2015


7, 8 και 9 Απριλίου: Half Note
«Μουσικές των Αγγέλων»
Βασίλης Τσαμπρόπουλος & Νεκταρία Καραντζή
Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τη βυζαντινή υμνωδία των Παθών αλλά και των Ψαλμών του Δαυίδ, σε μουσική σύνθεση Βασίλη Τσαμπρόπουλου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ερμήνευσαν για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή καλοκαιρινή περιοδία τους το 2014 και ηχογράφησαν για την ECM.
Ώρες έναρξης:
7-8 Απριλίου: 21:30
9 Απριλίου: 22:00
Πληροφορίες: http://www.halfnote.gr/parastasi.php?fun=enlarge&p_id=919


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο