Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Για άλλη μια χρονιά το παιχνίδι - έθιμο που λαμβάνει χώρα στα Βελανίδια το πρωί της Μ. Παρασκευής  έφερε τους παντρεμένους νικητές με 4-3 έναντι των ανύπαντρων, η έλλειψη διαιτητή όμως έδωσε το δικαίωμα αμφισβήτησης από την πλευρά των ανύπαντρων κάνοντας λόγο για τελικό σκορ 4-4. Στο τέλος του παιχνιδιού όμως όλοι οδηγήθηκαν στο καφενείο για το καθιερωμένο κέρασμα των ηττημένων στους κερδισμένους παντρεμένους.

Υ.Γ. Με πλήρη αντικειμενικότητα (με δωροδόκησε) πρέπει να αναφέρω ότι ο καλύτερος παίχτης ήταν ο Ανδρέας Κουρκούλης.

Και του Χρόνου..


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο VELANIDIA WEB TV

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο