Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

  Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η γνωστή ταβέρνα που αρκετά χρόνια τώρα διατηρούσε στην παραλία των Βελανιδίων ο αγαπητός μας Σαράντος Δράκος άνοιξε υπό την διεύθυνση και φροντίδα του κ. Πατσάκη Χρήστου.
  Ο Χρήστος μας ενημέρωσε ότι σκοπό έχει να παρέμβει δημιουργικά στο χώρο της εστίασης με νέες γεύσεις συνδυασμένες με αυθεντικές σπιτικές λιχουδιές που συμπληρώνουν ένα πλήρες και απολαυστικό μενού, παράλληλα με την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και φροντίδα των πελατών. Το μενού θα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία γεύσεων και προτάσεων  σ΄ ένα φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον με άμεση και διακριτική εξυπηρέτηση από το προσωπικό.Του ευχόμαστε καλή τύχη στην προσπάθεια του και πιστεύουμε ότι θα δώσει νέα πνοή σε έναν πολύ όμορφο χώρο λίγα μέτρα από την παραλία και το αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων. Μας ενημέρωσε επίσης ότι θα είναι διαθέσιμος καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου στην νεοδιαμορφωμένη αίθουσα του πάνω ορόφου με την καταπληκτική θέα και την θαλπωρή του τζακιού.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Χρήστο οποιαδήποτε στιγμή για να κλείσετε τραπέζι στο 27340 51294


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο