Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, σας προσκαλεί να περπατήσουμε μαζί στην πεζοπορική εξόρμηση που διοργανώνει για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος (30/31-5 και 1 Ιουνίου 2015) στο ακρωτήριο του Κάβου Μαλέα και την Ελαφόνησο.

Σάββατο 30/5: Βελανίδια – Φάρος - Βελανίδια, Ώρες πορείας 3.00’ και δυσκολία: Α’ (εύκολη).
Κυριακή 31/5: Αγ. Μαρίνα – Αγ. Ειρήνη - Αγ. Μαρίνα, Ώρες πορείας 4.00’ και δυσκολία: Α’ (εύκολη).
Αναρρίχηση στο πεδίο αναρρίχησης της Αγ. Μαρίνας
Δευτέρα 1/6 : Μπάνιο στην Ελαφόνησο.

Αναχώρηση το Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 3.30 μ.μ. από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43, με προορισμό το χωριό Βελανίδια.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του Συλλόγου, έως την Πέμπτη 28-5-2015, από ώρα 19.00 έως 21.00 και στα τηλέφωνα 2710-232243 & 6984630081.
Πληροφορίες επίσης, υπάρχουν και στη σελίδα μας στο facebook  (ΕΟΣ Τρίπολης). - See more at: www.eostripolis.gr
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο