Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

  Σοκ και ντροπή από την απίστευτη βεβήλωση σε εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου Βελανιδίων όπου στεγάζεται πλέον η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων  .  Ο ιερόσυλος πλέον γνωστός άγνωστος που διαρκώς παραβιάζει τον χώρο και κάθε φορά δημιουργεί και ένα καινούργιο πρόβλημα αυτήν την φορά ξέσπασε σε εικόνα όπου με αιχμηρό αντικείμενο πλήγωσε το στόμα , τα μάτια και το μέτωπο  της Παναγίας.

Οι κυρίες τις Κίνησης Γυναικών Βελανιδίων έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες  εδώ και πολύ καιρό σε συνεργασία με την αστυνομία και τον εισαγγελέα ώστε το άτομο αυτό  να αντιμετωπιστεί,  ίσως με  ψυχιατρική φροντίδα χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, ελπίζουμε η καθυστέρηση αυτή των υπευθύνων να μη μας οδηγήσει σε καταστάσεις πολύ χειρότερες.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο