Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

  Ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος  Βουλευτής Λακωνίας μας γνωστοποίησε ότι κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του αλιευτικού καταφυγίου Βελανιδίων, για την ενημέρωση του κοινού αναρτούμε πλήρως την ηλεκτρονική επιστολή του κυρίου Γρηγοράκου καθώς και την ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

Αγαπητέ Βαλάντη μετά την ενημέρωση που είχα σήμερα στο γραφείο μου στην βουλή από τον Μανώλη Αντωνάκο σχετικά με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Βελανιδίων κατέθεσα σχετική ερώτηση στην βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Π. Σκουρλέτη.
Σε παρακαλώ να δημοσιεύσεις την σχετική πρωτοβουλία που έλαβα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα το σημαντικό έργο για την περιοχή.
Με εκτίμηση,
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας - Γραμματέας Κ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ
Δείτε το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο