Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά η καθιερωμένη πλέον γιορτή της βετούλας στα Βελανίδια, η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων αποχαιρέτησε το καλοκαίρι και τις εκδηλώσεις της για την καλοκαιρινή περίοδο με μια γιορτή που μοναδικό σκοπό είχε να περάσει ο κόσμος καλά.
Τους συμμετέχοντες περίμεναν εκπλήξεις αφού πέραν της μουσικής που έπαιζε για αρκετή ώρα ο Δημήτρης Κουρκούλης σειρά πήραν ο Βελανιδιώτης Νίκος Σταθάκης αλλά και ο Παναγιώτης Παυλάκης  και Μπάμπης Κοντραφούρης που έπαιξαν ζωντανά και συνόδευσαν τον κ. Χρήστο Πετράκη που πήρε το μικρόφωνο και ξεσήκωσε τον κόσμο, στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε κλήρωση με δώρο δυο ακτοπλοϊκά εισιτήρια για προσκύνημα στην Τήνο προσφορά από τον Τάσο Αλεξάκη.

Στην γιορτή παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος  Δήμου Μονεμβασίας κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής, ο πρόεδρος της Τ.Κ Αγίου Νικολάου κ. Γεώργιος Λιβανός καθώς και πολλοί άλλοι από τον Άγιο Νικόλαο , την Νεάπολη αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο VELANIDIA WEB TV
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο