Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Φίλε Βατικιώτη,
Ξεκινήσαμε έναν αγώνα για το δικαίωμα μας στην επιβίωση. Σε καλούμε να συμπαραταχτείς δίπλα μας και να αγωνιστείς μαζί μας. Είναι η τελευταία μας ελπίδα για να σταθούμε όρθιοι και για να έχουμε μέλλον .Αν πέσει ο πυλώνας της αγροτιάς θα παρασύρει όλους μαζί του. Σε καλούμε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης να μείνουν όλες οι επιχειρήσεις ,γραφεία,υπηρεσίες,κλειστές και να μην ανοίξουν σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Σε ενημερώνουμε ότι Πανελλαδικά επαγγελματίες όλων των κλάδων αλλά και Δημαρχεία,καθώς λιμάνια ναυτεργάτες κατεβάζουν ρολά. Έλα κοντά μας και στήριξε με την παρουσία σου τον αγώνα ,στο σημείο του μπλόκου στο δρόμο Νεάπολης - Σπάρτης, γιατί εμείς θα είμαστε εκεί και δεν θα δεχτούμε καμία εφαρμογή των μνημονίων και κανένα μέτρο δεν θα περάσει.Έλα μαζί μας για να κερδίσουμε το μέλλον όλων μας.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο