Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Σύσσωμη η Βατικιώτικη κοινωνία στάθηκε δίπλα στους αγρότες που δίνουν αγώνα επιβίωσης για όλους. Από το πρωί της Πέμπτης όλοι οι επαγγελματίες έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και βρέθηκαν μαζί με τους αγρότες στη θέση του μπλόκου στην επαρχιακή οδό Νεάπολης- Σπάρτης.

  Οι αγρότες αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος, έκλεισαν για δυο ώρες τον δρόμο και ενημέρωσαν το πλήθος για τα δύσκολα μέτρα που έρχονται, συγκίνηση αλλά και θυμός τα βασικά χαρακτηριστικά όσων μίλησαν αλλά και ευγνωμοσύνη για τους υπόλοιπους επαγγελματίες που παράτησαν τις δουλειές τους για να τους συμπαρασταθούν. Στην συνέχεια αγρότες και όλοι όσοι τους συμπαραστέκονται έκαναν μια πορεία προς το κέντρο της Νεάπολης και στάθηκαν για λίγο έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς(πρώην Αγροτική).

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο VELANIDIA WEB TV


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ :
  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο των Βατίκων που συμμετείχαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους και στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. Επίσης ευχαριστούμε τους προέδρους συλλόγων και κοινοτήτων που στάθηκαν στο πλευρό μας. Στον αγώνα αυτό μας οδήγησαν οι πολιτικές εκείνες που θέλουν να μας διώξουν από την γή μας. ΔΕΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΑ. Απόψεις που ακούστηκαν, εκφράζουν αποκλειστικά τους ομιλητές. Είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε την ενότητα μας στη βάση των δίκαιων αιτημάτων μας και τον αγώνα μας από κάθε είδους ακραίες απόψεις από οπουδήποτε κι αν προέρχονται..

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο