Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο Σύνδεσμος Νεαπολιτών  ''ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ''  διοργανώνει την Κυριακή 17 Απριλίου στις 18:30 το απόγευμα εκδήλωση  με θέμα το θρησκευτικό συναίσθημα στα τραγούδια της παράδοσης ,καλεσμένη του συνδέσμου η δική μας καταξιωμένη ερμηνεύτρια θρησκευτικής παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή η οποία από το 2012 συνεργάζεται με τον διεθνούς φήμης μαέστρο, συνθέτη και πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλο, σε συναυλίες που επιχειρούν να εναρμονίσουν τον κόσμο της μουσικής της Δύσης με εκείνον της Ανατολής. Η Νεκταρία είναι απόφοιτος της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακά στον Τομέα Ποινικού Δικαίου, στον Τομέα Εγκληματολογίας και στον Τομέα Εκκλησιαστικού Δικαίου από τη Νομική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η "ιδανική υμνωδός του βυζαντινού μέλους και της Αρχέγονης Παράδοσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Πινακοθήκης Πειραιά Φίλωνος 29 και Καραολή και Δημητρίου , καλεσμένοι είναι όλοι οι Βατικιώτες και όλοι οι φίλοι του Συνδέσμου Νεαπολιτών.


Ευχαριστούμε την κυρία Γκόλφω Μέντη για την ενημέρωση σχετικά με την εκδήλωση.

1 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΙΑΝΙΤΗΣ είπε...

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο