07 Μαΐου 2016

  Την περασμένη Τρίτη 3 Μαΐου η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού δημοτικού σχολείου μουσική Λαμπριάτικη εορτή με την συμμετοχή πλήθος κόσμου, οι κυρίες κέρασαν καφέ, τσάι και γλυκίσματα ενώ την διασκέδαση ανέλαβαν ο Σαράντος Καρατζής στην κιθάρα και η Λούλα Λιβανού στο τραγούδι, η έκπληξη της βραδιάς, ο Γιάννης Κεφάλας ο οποίος μας διασκέδασε με τις φωνητικές του ικανότητες και το χιούμορ του.

Παράλληλα τα πιτσιρίκια βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν στην αίθουσα της βιβλιοθήκης όπου οι κυρίες έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν σαν αίθουσα παλιού δημοτικού σχολείου και έτσι πήραν τους ρόλους των μαθητών και του δασκάλου.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο VELANIDIA WEB TV









Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο