Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

 Η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων πραγματοποιεί τετραήμερη εκδρομή στις 28 Απριλίου έως 1η Μαΐου.

  Με αφετηρία τον Πειραιά και πρώτη στάση το Λιτόχωρο οι εκδρομείς θα κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη όπου και θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο ΠΑΝΟΡΑΜΑ.

  Στη συνέχεα το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οχυρό Ρούπελ που είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων και έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά, την λίμνη Κερκίνη τις Σέρρες καθώς και θαλάσσια περιήγηση στη περιοχή του Αγίου Όρους.

  Επιστροφή την πρωτομαγιά με μία στάση στα τσιπουράδικα του Βόλου και επιστροφή στον Πειραιά.

  Η τιμή κατά άτομο είναι: 200.00 ευρώ και περιλαμβάνει μεταφορά, διαμονή στο ξενοδοχείο, πρωϊνό και βραδυνό με μενού. Στην τιμή αυτή, δεν περιλαμβάνονται τα ποτά και η εν πλω περιήγηση η οποία στοιχίζει περ. 15.00 ευρώ.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματέα του συλλόγου Δέσποινα Κούνουπα στο: 6937410825
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο