Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

  Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία σε όλους τους μαθητές που κέρδισαν μια θέση στις σχολές των ΑΕΙ & ΤΕΙ. 
  Αλλά και για όσους προσπάθησαν αλλά δεν πέτυχαν τον στόχο τους, μην ξεχνάτε ότι μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε δυνατότεροι ώστε να εκπληρώσουμε τα όνειρα μας!

Οι επιτυχόντες από το χωριό μας, για τους οποίους έχουμε ενημερωθεί μέχρι στιγμής είναι οι εξής:

Δανάη Κούνουπα - Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ - Αθήνα)
Έλλη Αντωνάκου - Μουσικών Σπουδών (ΕΚΠΑ - Αθήνα)
Μυρτώ Τζοβάρα - Νομικής (ΕΚΠΑ - Αθήνα)
Γιώργος Τζοβάρας - Σχολή Πλοιάρχων (ΑΕΝ - Ασπρόπυργος)
Κωνσταντίνος Καραντζής - Ναυτιλιακών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Πειραιάς)
Μιχάλης Κουρκούλης - Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε. (ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα - Αιγάλεω)
Σταυρούλα Φιτερλέ - Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕΙ Ηρακλείου)

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

                                              Σύνδεσμος  Βελανιδιωτών ''Η Μυρτιδιώτισσα'' 

Σημείωμα συντάκτη:
«Το μυαλό είναι φωτιά που πρέπει να ανάψεις, κι όχι δοχείο που πρέπει να γεμίσεις». (Πλούταρχος).

Με αυτό το ρητό θα ήθελα και εγώ να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την προσπάθεια εισαγωγής τους  και στους επιτυχόντες καλή σταδιοδρομία
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο