Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και στο πλαίσιο του Προγράμματος « Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», προγραμματίζει:

α) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού
Ο έλεγχος θα γίνει με μαστογραφία και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες:
-χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο
-ηλικίας άνω των 40 ετών
-που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε μαστογραφία οποιουδήποτε τύπου

β) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Ο έλεγχος θα γίνει με τεστ Παπανικολάου και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες :
-χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο
-ηλικίας άνω των 25 ετών
-που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε τεστ Παπανικολάου

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, το οποίο δημιουργήθηκε από την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία και το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο, σημειώνει ότι οι εξετάσεις προσφέρονται στις γυναίκες ΔΩΡΕΑΝ και θα γίνουν στην ειδική Κινητή Μονάδα του, οποία θα βρίσκεται στις 5 Δημοτικές Ενότητες από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017.
Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των σταθμών της Κινητής Μονάδας θα ανακοινωθεί με επόμενη ανακοίνωση, καθώς η παραμονή σε κάθε προγραμματισμένο σημείο εξαρτάται από τον αριθμό των γυναικών που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Καλούνται οι γυναίκες του Δήμου αφενός να επιλέξουν να εξεταστούν και αφετέρου να δηλώσουν όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2732 360529 (κ. Κουλούρη) και 2732 360536 (κ.Μπατσάκη), ώρα 09.00 έως 14.00 όλες τις εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα 28 Αυγούστου έως Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, προκειμένου να καταρτιστεί το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των σταθμών της Κινητής Μονάδας.

Οι γυναίκες από τη Δημοτική Ενότητα Βοιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2734 360125 (κ. Σγαρδέλη) και 2734 360116 (κ. Μανούσου).

Από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Μονεμβασίας

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο