Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

  Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στα Βελανίδια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου τελέσθηκε με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα και ανάμνηση της ιάσεως του παραλύτου.
  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Ευστάθιος  αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην ιδιαίτερη σημασία του ονόματος  ΜΑΡΙΑ και κατέληξε την ομιλία του αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, για την ανεργία των νέων αλλά και την βαρύτητα που έχει το να επικαλούμαστε το όνομα της γιατί ως μητέρα του Θεανθρώπου μπορεί να πρεσβεύει στον Υιό της όπως έκανε στον γάμο στην Κανά

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Λακωνίας κύριος Θανάσης Δαβάκης και η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μονεμβασίας κύριος Χρήστος Πετράκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βελανιδίων κύριος Σαράντος Καρατζής, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Νικολάου κύριος Λιβανός Γιώργος και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο Velanidia Web TVΛίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο