Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

   Σε κλίμα ιερής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Βελανιδίων ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα και ανάμνηση της ιάσεως του παραλύτου.
   Ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Νεκτάριος που επί είκοσι και πλέον έτη επισκέπτεται τα Βελανίδια, τέλεσε την Θεια Λειτουργία πλαισιωμένος από τον εφημέριο Πατήρ Κωνσταντίνο, τον πατέρα Γεώργιο καθώς και τον εφημέριο της Τ.Κ. Πικουλιανίκων του Δήμου Σπάρτης ο οποίος συνόδεψε προσκυνητές από την περιοχή του οι οποίοι έφτασαν με πούλμαν για να προσκυνήσουν την χάρη της.

  Ο πατέρας Νεκτάριος συγκινημένος μίλησε για το θαύμα της ίασης του παραλύτου από την Παναγία μας και ανέφερε ότι και ο ίδιος προσωπικά δέχτηκε την ίαση από την Θεομήτωρ Παναγία Μυρτιδιώτισσα και μάλιστα δυο φορές κόντρα στις γνωματεύσεις των ιατρών του.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο Velanidia Web TV
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο