12 Νοεμβρίου 2017

  Όπως θα διαβάσουμε και στη νέα πολύ καλαίσθητη ιστοσελίδα της εταιρίας, το Sapouni-Sou είναι μία οικογενειακή επιχείρηση από τα Βελανίδια της νότιας Λακωνίας. Ειδικεύετε στην παραγωγή χειροποίητων σαπουνιών από ελαιόλαδο και φυτική γλυκερίνη, καθώς και στην παραγωγή φυσικών καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά.

Η δημιουργός του Sapouni-Sou, Ρένα Λέκκα με αγάπη για την φύση έχει ως στόχο να φέρει κοντά σας αγνά προϊόντα που σέβονται τη φύση, χωρίς χημικά πρόσθετα και χωρίς πειράματα σε ζώα.

Το Sapouni-Sou ιδρύθηκε το 2015 στα Βελανίδια, η ιδέα για την επιχείρηση ξεκίνησε από την αγάπη της Ρένας για τη Λακωνική γη αλλά και την επιθυμία να φέρει στο κοινό προϊόντα αγνά, χωρίς χημικά. Η Λακωνική γη που είναι πλούσια και εύπορη, προσφέρει το αγνό παρθένο ελαιόλαδο από την ποικιλία της «Αθηνοελιάς». Η Αθηνοελιά ή «Ντόπια», όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι των Βατίκων, είναι η αρχαιότερη ποικιλία ελιάς που όμως πλέον συναντάται σπάνια. Το ελαιόλαδο που παράγεται από αυτή την ποικιλία είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και χρησιμοποιείται ατόφιο στην παραγωγή σαπουνιών.

Ένα ακόμα θεμελιώδες συστατικό των χειροποίητων σαπουνιών, είναι η φυτική γλυκερίνη η οποία, σε αντίθεση με την παρασκευασμένη του εμπορίου, δεν ξηραίνει το δέρμα αλλά ενισχύει τη θρέψη και την ενυδάτωσή του. Κάθε χειροποίητο σαπούνι του Sapouni-Sou φτιάχνεται με το χέρι και είναι μοναδικό: το κάθε ένα, έχει ξεχωριστά συστατικά, άρωμα και χρώμα. Όλα τα χειροποίητα σαπούνια του Sapouni-Sou είναι πιστοποιημένα και ελεγμένα. Κάθε δημιουργία είναι μοναδική και διαφορετική με ξεχωριστή μορφή και μυρωδιά με ευεργετικές ιδιότητες για το σώμα!

Εκτός από την παραγωγή χειροποίητων σαπουνιών, στο Sapouni-Sou ειδικεύονται και στην παρασκευή φυσικών καλλυντικών, με πλήρη σειρά φυσικών προϊόντων περιποίησης για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα.

Πηγή:sapouni-sou.gr

1 σχόλια:

Χρυσοβαλάντης Καραντζής είπε...

Η εγγονή του αείμνηστου Παναγιώτη Κουτσούκαλη, Ειρήνη Λέκκα χρησιμοποιώντας πρώτη ύλη από την Βελανιδιώτικη γη έχει ήδη κάνει σπουδαία δουλειά και τις ευχόμαστε τα καλύτερα.

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο