Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018


   Ευχαριστούμε θερμά όλους ,που είτε με την παρουσία τους, είτε με τα λόγια τους στα τηλέφωνα ή και τις σκέψεις τους, μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος για την απώλεια του αγαπημένου μας Πατέρα και Παππού «του Βαγγελογιαννάκη- Δημήτρη Κατερίνη- Μπάρμπα Μήτσου».
Τα καλά λόγια που ακούσαμε τόσο από το Ιερέα όσο και από όλους αποτελούν την καθολική αναγνώριση της Καλοσύνης του , της αγνότητας της ψυχής, καθώς και της αγάπης για την οικογένειά του και τους συνανθρώπους του .΄Ετσι θα τον θυμόμαστε για πάντα.
Ευχόμαστε να πάρουμε τα χρόνια του και όπως ήταν «ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΤΑ ΤΕΛΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ» , έτσι να είναι όλων μας.

Τα παιδιά Ειρήνη- Θοδωρής

Τα εγγόνια Τασούλα- Γιώργος
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο