Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

  Με πρωτοβουλία της Κίνησης Γυναικών, οι Βελανιδιώτες έχουν τη δική τους Τράπεζα Αίματος.!!
Εκείνο που επιθυμούμε είναι να την μεγαλώσουμε...να την ενισχύσουμε και αυτό μπορούμε να το κάνουμε αν συνειδητοποιήσουμε πως δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορεί να σώσει μια ζωή. Μια ζωή που κάποια στιγμή ίσως είναι η δική μας ή αγαπημένου μας προσώπου.
Γι αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε στην 5η Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 27 Ιανουαρίου και ώρα 09.00 έως 13.00 στο Τζάνειο Νοσοκομείο.!
Θα είμαστε εκεί να αγκαλιάσουμε όσους κάνουν το βήμα της Αγάπης προς τον εαυτό τους και προς τον συνάνθρωπο.!!

ΥΓ: ΑΜΚΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι τα στοιχεία εκείνα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας.

Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων 
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο