07 Φεβρουαρίου 2018


Κυριακή 11/02:

Μολάοι: • Αποκριάτικη γιορτή σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μολάων, στο κέντρο Δημότση στη Μεταμόρφωση. Ώρα 11:00 π.μ.

Παρασκευή 16/02:
Μονεμβασία: • Αποκριάτικη γιορτή με μουσική, σε συνεργασία με τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων και του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας, στο χώρο του κέντρου ΠΕΤΡΑ. Ώρα 5:00 μ.μ.

Σάββατο, Κυριακή 17,18/02:
Μονεμβασία: • Μικρές ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής στο Κάστρο Μονεμβασίας. Θα βρεθείτε στην ατμόσφαιρα μιας αλλοτινής εποχής της καστροπολιτείας, εκείνη του 15ου αιώνα, θα διασταυρωθείτε με πρόσωπα του παρελθόντος και θα παρακολουθήσετε πως ράβεται από την αρχή ένα βενετσιάνικο κοστούμι εποχής.
• Την Κυριακή, στην πλατεία με το κανόνι θα γίνει δραματοποιημένη αφήγηση του κλασσικού παραμυθιού του Μαρκ Τουέιν «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός», από την πολυπληθή θεατρική ομάδα «ιάσθαι θεάτρω». Ώρα 3:00 μ.μ.

Σάββατο 17/02:
Μονεμβασία: • Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με ακροβάτες , ταχυδακτυλουργό και ζογκλέρ, στην κεντρική πλατεία Μονεμβασίας και σε περίπτωση βροχής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μονεμβασίας. Ώρα 16:00 μ.μ.
Νεάπολη: • Καλέσματα για τον παραδοσιακό γάμο της Κυριακής, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Δ.Ε. Βοιών. Ώρα 11:00 π.μ.
Παπαδιάνικα: • Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με ακροβάτες , ταχυδακτυλουργό και ζογκλέρ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου στα Παπαδιάνικα. Ώρα 19:30 μ.μ.

Κυριακή 18/02:
Νεάπολη: • Αποκριάτικο καρναβάλι, έναρξη 11:30 π.μ.
• Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με ακροβάτες , ταχυδακτυλουργό και ζογκλέρ, στην πλατεία Νεάπολης. Ώρα 12:30 μ.μ. Σε περίπτωση βροχής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης.
• Αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου στην πλατεία . Η εκδήλωση θα κλείσει με το παραδοσιακό γλέντι του γάμου και την προσφορά μεζέδων, γλυκισμάτων και κρασιού. Ώρα 13: 30μ.μ.

Καθαρή Δευτέρα 19/02:
Νεάπολη – παραλία Πούντα: • Πετάμε χαρταετό και γιορτάζουμε τα κούλουμα.
Θα προσφερθούν νηστήσιμα εδέσματα και κρασί. Έναρξη 11:00 π.μ.
Πλύτρα: • Πετάμε χαρταετό και γιορτάζουμε τα κούλουμα. Θα μας διασκεδάσει με παραδοσιακά τραγούδια ο Μουσικός παραγωγός Θοδωρής Κώνστας. Θα προσφερθούν νηστήσιμα εδέσματα και κρασί. Έναρξη 11:00 π.μ.


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο