02 Σεπτεμβρίου 2018


ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ 18 Αυγούστου 2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 19.00

Τακτική Γενική Συνέλευση [ Αριθμός πρόσκλησης 04/01-08-2018]

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κα ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Κυρίες και κύριοι εκ μέρους του Δ.Σ. της ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ σας καλησπερίζω και σας καλωσορίζω στην αποψινή Γενική συνέλευση με θέματα τον απολογισμό του Δ.Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής .Πριν προχωρήσουμε θα πρέπει να εκλέξουμε το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης να διαπιστωθεί η απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό.


Ορίζεται το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΒΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑ

ΜΕΛΟΣ: ΦΛΩΡΑ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ

Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία μετά την ανάγνωση του καταλόγου η πρόεδρος της Γ.Σ έδωσε τον λόγο στην πρόεδρο του Δ.Σ. η οποία είπε τα εξής:
Πριν προχωρήσουμε τον απολογισμό θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σας γνωρίσω τα μέλη του Δ.Σ. και της εξελεγκτική επιτροπής που απόψε απολογούνται


ΠΡΟΕΔΡΟΣ- ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ- ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ- ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑ
ΤΑΜΙΑΣ- ΧΑΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ -ΜΑΡΙΑ ΓΑΒΡΙΛΗ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΑΒΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΩΣΤΑΚΟΥ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ

Είναι η Πέμπτη γενική συνέλευση που γίνεται με το θέμα αυτό μετά την ίδρυση του συλλόγου για τούτο και θα αναφερθούμε απολογιστικά στα όσα έγιναν μέσα στο 2017.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στις 3 Γενάρη του 2017 όπως κάθε χρόνο κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα με μεγάλη συμμετοχή.

Στις26 Φεβρουαρίου συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων και κάναμε το «Αποκριάτικο Τραπέζι»

Τον Μάρτιο ξεκινήσαμε τις εργασίες για το ναυτικό μουσείο

Τη Λαμπροβδομάδα κάναμε τον Πασχαλινό μας Καφέ στις18 Απριλίου

Πραγματοποιήσαμε στις 28-29 και 30 Απριλίου την τριήμερο εκδρομή στα «Οχυρά Ρούπελ»- Λιτόχωρο- Αγιο Ορος με μεγάλη επιτυχία και έχουμε αναρτήσει σχετικό υλικό στα site της Κίνησης ως και στοsite του Βαλάντη .

Στις 25 Ιουνίου είχαμε ημέρα αιμοδοσίας στο «Τζάνειο Νοσοκομείο»

Όπως γνωρίζετε με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχουμε αποφασίσει , έχοντας ορίσει υπεύθυνη για την λειτουργία αυτής την Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Δέσποινα Κούνουπα , την δημιουργία Τράπεζας αίματος

Παρόλο που δεν υπήρξε ανταπόκριση εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μιας που θεωρούμε την πρωτοβουλία μας αυτή σημαντική που θα προσφέρει σε όσους θα βρεθούν στην ανάγκη λήψης αίματος. Για τούτο θα θέλαμε να ενθαρρύνεται τους ανθρώπους τους δικού σας αλλά και τους φίλους σας, έτσι ώστε στην επόμενη αιμοδοσία να ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή. Να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι σήμερα στην τράπεζα αίματος έχουμε συγκεντρώσει 18 φιάλες.

Στις 8 Αυγούστου σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και την Πρόεδρο αυτού κ. Παναγιώτα Αλειφέρη έγιναν στο προαύλιο του Σχολείου μαθήματα κατασκευών για τα μικρά παιδιά του χωριού.

Στις 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε την « Γιορτή της Βετούλας» στο προαύλιο του Σχολείου με ανέλπιστη συμμετοχή αφού σχεδόν συγκεντρώθηκαν πάνω από διακόσια άτομα και διασκέδασαν μέχρι Πρωίας.

Στις 9 Δεκεμβρίου κάναμε την «Γιορτή του Κρασιού» με πολύ συμμετοχή και κέφι

Στις 31 Δεκεμβρίου είπαμε τα κάλαντα της «Καλησπέρας» και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν για την ανακαίνιση του Αγροιτκού Ιατρείου.

Κατά το προηγούμενο έτος αγοράσαμε μία τηλεόραση 55΄΄ έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παρακολουθούν αποσπάσματα από τις δραστηριότητες της Κίνησης αλλά και να ψηφιοποιήσουμε όλο το αρχειακό υλικό έτσι ώστε να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές.

Βάψαμε και τα δύο κτίρια του σχολείου

Καθαρίσαμε και διαμορφώσαμε την πίσω πλευρά του σχολείου

Αγοράσαμε δυο ηλεκτρικές σόμπες

Ανακαινίσαμε την ηλεκτρική εγκατάσταση του σχολείου



Και βέβαια ανελλιπώς και με θρησκευτική ευλάβεια τηρήθηκε και φέτος καθόλη την διάρκεια του έτους ο καθιερωμένος Σαββατιάτικος καφές της Κίνησης .

Από όλα αυτά διαπιστώνεται ότι ο σύλλογος έχει αναπτύξει μια πλούσια δραστηριότητα σε πολλά επίπεδα και συμμετέχει ενεργά σε όλα τα προβλήματα . Θα θέλαμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα …..

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες δεν πάνε χαμένα αλλά διαρκώς προσπαθούμε να αυξήσουμε αφενός τον πάγιο εξοπλισμό και αφετέρου να αναβαθμίσουμε το μουσείο αλλά και να προσφέρουμε σε τομείς υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Τελευταίο άφησα την διαρκή προσπάθεια που κάνουμε για την αναβάθμιση του λαογραφικού μουσείου το οποίο όπως έχετε διαπιστώσει έχει αλλάξει μορφή μιας που στην αριστερή αίθουσα στεγάζεται το λαογραφικό μουσείο και στη δεξιά αρχίσαμε και δημιουργούμε το ναυτικό μουσείο Όπως και στον προηγούμενο απολογισμό ανάφερα έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον για την επισκεψιμότητά του Μουσείου και για πολλοστή φορά να σας ζητήσω να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας αυτή με την αναζήτηση παλαιών αντικειμένων-χαρτιών η οτιδήποτε άλλο που νομίζεται ότι θα έχει ενδιαφέρον για τον εμπλουτισμό του μουσείου

Πριν το κλείσιμο να υπενθυμίσω ότι η φετινή είναι χρονιά αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου αφού λήγει η θητεία του τωρινού και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα και με την ευκαιρία αυτή κάνοντας και ένα απολογισμό όλης της θητείας μας ,θεωρώ ότι κάναμε αρκετά πράγματα, ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε και περισσότερα , όμως όπως έλεγαν και οι αρχαίοι «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», ένα όμως είναι σίγουρο, ότι βάλαμε τις βάσεις για τη ανάδειξη τόσο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς όσο και της προβολής του τόπου μας προς τα έξω και αυτό φαίνεται από την αποδοχή που είχε η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο Νομού και θα ήταν πραγματικά λυπηρό να μην υπάρξει συνέχεια στην προσπάθεια αυτή.
 ………………………………………………..
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά για την συνεχή στήριξη διότι δίχως αυτή δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε και βέβαια να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής για την άριστη συνεργασία, τέλος να ευχαριστήσω και τους συζύγους μας που μας στηρίζουν αγόγγυστα σε όλες τις δραστηριότητες μας.

Σας ευχόμαστε Καλή συνέχεια, Καλό υπόλοιπο Καλοκαιρού και σας καλώ να εγκρίνετε τον διοικητικό απολογισμό.

Θα ακολουθήσει ο Οικονομικός απολογισμός από την Ταμία κ. Μαρία Χαραμή και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από την ταμία κ. Μαρία Χαραμή ο οποίος έχει ως
ΕΣΟΔΑ 2017
ΕΞΟΔΑ 2017
ΧΡΗΜ.ΥΠΟΛΟΙΠΟ
ΠΡΟΗΓ. ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 31-12-2016
3.837,81
ΕΞΟΔΑ
10.086,63
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ
640,00
ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ 31-12-2017
1742,21
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΣΟΔΑ
7909,90
ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ ΤΑΜΙΑ 31-12-2017
558,87








ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ
12.387,71
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ
12.387,71

Στη συνέχεια η Γενική συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και απάλλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Εξελεγκτικής επιτροπής από κάθε ευθύνη . 

Αφού εξαντλήθηκε το θέμα της ημερήσιας διάταξης το προεδρείο κήρυξε το πέρας των εργασιών της Γενικής συνέλευσης και συνέταξε το παρόν πρακτικό το οποίο και υπογράφεται.

Τα μέλη του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης

Η πρόεδρος Η Γραμματέας Το μέλος

ΧΡ. ΤΑΒΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Μ. ΚΕΦΑΛΑ Φ. ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο