13 Σεπτεμβρίου 2018

Εικόνα από το paidis.com
  Ο Πατέρας Ιωάννης Καραμπίνης με καταγωγή από τα Βελανίδια, όπως άλλωστε και η πρεσβυτέρα του είναι πλέον πτυχιούχος της σχολής Κοινωνικών Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου ορκίστηκε παρουσία των πρυτανικών αρχών, των συμφοιτητών του, της οικογενείας του αλλά και πλήθους Τυρναβιτών,που παραβρέθηκαν στην τελετή ναυλώνοντας λεωφορείο από τον Τύρναβο όπως αναφέρει το paidis.com.

 Σε δηλώσεις του στο paidis.com ο πτυχιούχος πλέον ιερέας που συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές, ευχαρίστησε την πρεσβυτέρα και τα τρία τους παιδιά, τους αφανείς όπως τους χαρακτήρισε ήρωες, τους ενορίτες του και όλο τον κόσμο του Τυρνάβου που τον παρότρυνε να ολοκληρώσει τις σπουδές, τους καθηγητές του ΓΕΛ Τυρνάβου, και ιδιαίτερα τους κ.κ. Στ. Ρίζου και Γ. Καρακώστα που του άνοιξαν το δρόμο για το πανεπιστήμιο, και τον μεγάλο απόντα τον μακαριστό μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Ιγνάτιο για την πλήρη στήριξη που του παρείχε.


Εικόνα από το paidis.com
Εικόνα από το paidis.com


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο