13 Σεπτεμβρίου 2018


 Το παιχνίδι νέρφ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε για τους μικρούς Βελανιδιώτες από δυο δραστήριους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι στις διακοπές όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε στις δραστηριότητες των παιδιών ώστε πραγματικά να παίζουν , να γελούν και να το ευχαριστιούνται, οι δυο ‘υπαίτιοι αυτού του πόλεμου’ ο Νίκος Κωστάκος και ο Νίκος Καρατζής υπόσχονται και συνέχιση αυτής της μάχης ώστε να ξαναδοκιμάσουν οι Μαχητές να κερδίσουν την ομάδα του Αλικούτσαρδου.

Γράφει ο Νίκος Κωστάκος
Οι διακοπές τελείωσαν αφήνοντας σε όλους μας γλυκές αναμνήσεις και εικόνες που θα μας συντροφεύουν όλο το χειμώνα και θα μας δίνουν δύναμη μέχρι το επόμενο καλοκαίρι . φέτος για δεύτερη χρονιά με την υποστηρίξη τις ομάδας χρωματοσφαίρισης pireaus.recball.team στην οποία ανήκουμε με τον Ν.Καρατζή διοργανώσαμε τον "ΑΛΙΚΟΥΤΣΑΡΔΟ 2" ένα παιχνίδι νερφ που σκοπό έχει να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο των extreme sport , ήταν μια καλή ευκαιρία να δουν ότι στο χωριό και γενικότερα υπάρχουν και άλλα πράγματα να δουν και να κάνουν εκτός από τα κινητά και τα τάμπλετ.
  Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι η υποδειγματική συμπεριφορά των παιδιών και η άμεση κατανόηση των κανόνων και σκοπών του παιχνιδιού , πράγμα που θα το ζήλευαν και μεγαλύτεροι (ηλικιακά) παίχτες χρωματοσφαίρισης. η κόκκινη νίκησε το φετινό παιχνίδι με ελάχιστη διαφορά (2-1 ) αν και οι περισσότεροι παίχτες της ήταν "βετεράνοι " του περσινού παιχνιδιού ,μπράβο και στην μπλε ομάδα όπου αν και με αρκετούς πρωτάρηδες "παίχτες " από το πρώτο λεπτό μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι και παραλίγο να πάρει την νίκη.

  Επίσης φέτος εκτός των αναμνηστικών που δόθηκαν έγινε και κλήρωση ενός σετ νερφ (όπλο νερφ και βελάκια νερφ) το οποίο μας χορήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου "Ένωση Χρωματοσφαιριστών Θριασίου πεδίου" στον οποίο ανήκουμε πλέον σαν ομάδα . ευχαριστούμε όλα τα παιδιά (33) που έλαβαν μέρος όπως και τους γονείς και όσους μας βοήθησαν με την παρουσία τους (επίβλεψη φωτογραφίες βίντεο) και ελπίζουμε του χρόνου για ένα ποιο ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ με πολλές εκπλήξεις
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο