22 Ιουλίου 2019

  Πλούσιο δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων αναμένετε και το φετινό καλοκαίρι, Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Βελανιδιωτών “Η Μυρτιδιώτισσα” αλιευμένα από τον επίσημο ιστότοπο velanidia-myrtidiotissa.org

Βραδιές κάτω από τ’ άστρα ( κάθε Τρίτη και Πέμπτη όλον τον Αύγουστο)

  Ο καλοκαιρινός νυκτερινός ουρανός είναι το τέλειο σκηνικό για να χαλαρώσει κανείς και να περάσει στιγμές χαράς. Γι’ αυτό λοιπόν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, σας προσκαλούμε στη μικρή πλατεία απέναντι της Εκκλησίας, να περάσουμε μαζί τα καλοκαιρινά μας βράδια, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, για όλον τον Αύγουστο.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να υποστεί αλλαγές, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή αυτού.

ΠΡΟΣΟΧΗ!Λόγω εορτής, η προγραμματισμένη συνάντηση της 15/8 δε θα πραγματοποιηθεί.

“ΑΚΟΥΣΑΤΕ, ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Εδώ Καπετάν Κοκκινογένης!
Έχασα ένα μεγάλο σεντούκι με ανεκτίμητο θησαυρό! Θα με βοηθήσετε να το βρω;
Θα σας περιμένω στην πλατεία, με όλα τα στοιχεία!”
Καπετάν Κοκκινογένης, 2019

Μικροί μας φίλοι,
Εάν είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του χωριού για να βρείτε τον χαμένο θησαυρό, τότε δεν έχετε παρά να έρθετε στην μεσαία πλατεία του χωριού, ανάμεσα στα δύο καφενεία, την Κυριακή 11 Αυγούστου, ώρα 6.30μμ και να ξεκινήσουμε μαζί ένα ταξίδι που θα ακονίσει το μυαλό και θα σας μεταδώσει τον πυρετό της περιπέτειας!

Βελανιδιώτικο Γλέντι 2019 (Παρασκεύη 16 Αυγούστου)

Αγαπητοί/-ες συντοπίτες/-ισσες

Φέτος όπως καθε χρόνο θα λάβει χώρα στο χωριό μας το ετήσιο γλέντι προς τιμήν της Παναγίας της Θεοτόκου, το οποίο αποτελεί θεσμό και σημείο αναφοράς.

Το γλέντι θα πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου 2019.
Σε συνέχεια τον προηγούμενων ετών και της Βελανιδιώτικης παράδοσης, το γλέντι μας θα περιλαμβάνει πολύ φαγητό, πολύ πιοτό και άφθονο χορό, υπό τις μουσικές μελωδίες ζωντανής ορχήστρας!
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η κλασική λαχειοφόρος αγορά, με μεγάλα δώρα-εκπλήξεις…!!!


Σας περιμένουμε να γιορτάσετε μαζί μας!
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο