14 Ιουλίου 2019

  Τα δυο τελευταία χρόνια με πρωτεργάτες τον Νίκο Κωστάκο και Νίκο Καρατζή πραγματοποιείτε το καλοκαίρι στα Βελανίδια το Nerf war, ένα παιχνίδι που στόχο έχει να διασκεδάσει του μικρούς μας φίλους.

  Το 2019 έρχεται πιο δυνατό με θέμα του παιχνιδιού, το σπαθί του διάσημου κουρσάρου Σαρίγκαλη, ακολουθεί η ανακοίνωση από την ομάδα διοργάνωσης με όλες τις λεπτομέρειες.


   Φέτος διαλέξαμε σαν θέμα παιχνιδιού την ιστορία του πειρατή Σαρίγκαλη , οποίος έχοντας το λημέρι του στο ακρωτήριο Μαλέας κατέβαζε τις βάρκες του τις οποίες είχε κρεμασμένες στα βράχια και κούρσευε τα διερχόμενα καράβια . όπως τις προηγούμενες χρονιές με τον αλικούτσαρδο (καλικάντζαρο) έτσι και τώρα με τον πειρατή Σαρίγκαλη προσπαθούμε μέσο του παιχνιδιού να μάθουμε στα νέα παιδιά τους μύθους και τα παραμύθια που ακούγαμε και εμείς από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας για το όμορφο χωριό μας .

Οι πειρατές θα πρέπει να εισβάλουν στο χωριό μαζί με το κανόνι και να ακολουθήσουν την καθορισμένη διαδρομή μέχρι να φτάσουν στο κάστρο της πλατείας όπου θα γίνουν .... οι κανονιοβολισμοί !!! στην πορεία οι πειρατές θα πρέπει να καταλάβουν κάποια σημεία κλειδιά ώστε να μπορέσουν να μεταφέρουν κάθε φορά την βάση τους ποιο κοντά στο κάστρο
ΟΙ Βελανιδιώτες θα πρέπει να υπερασπιστούν αυτά τα σημεία για να αποτρέψουν τους πειρατές να προχωρήσουν . αν χάσουν κάποιο σημείο θα πρέπει να μεταφέρουν την βάση τους ποιο μέσα στο χωριό αφήνοντας δρόμο στους πειρατές.
Έχτρα πόντος παιχνιδιού και για τις 2 ομάδες θα είναι το σεντούκι με τις χρυσές λίρες οπού οι πειρατές θα πρέπει να πάρουν μαζί τους μέχρι το κάστρο και οι Βελανιδιώτες να υπερασπιστούν μέχρι το τέλος.
Για όσους δεν ξέρουν η δεν έχουν ξανά τύχει σε προηγούμενο παιχνίδι ενημερώνουμε ότι για να πάρει μέρος κάποιο παιδάκι θα πρέπει να έχει εξοπλισμό NERF ή τύπου nerf ,επίσης καλό θα ήταν να φοράνε και προστατευτικά διαφανή γυαλιά . δυστυχώς δεν έχουμε την δυνατότητα να παρέχουμε εμείς εξοπλισμό σε κάποιο παιδάκι που δεν έχει .
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ για να πάρει κάποιος μέρος , το παιχνίδι διοργανώνεται από την ομάδα χρωματοσφαίρισης (paintball) pireaus.recball.team η οποία ιδρύθηκε από Βελανιδιώτες με τα πρώτα παιχνίδια paintball της ομάδας να πραγματοποιούνται στο Έργο και στον Άγιο Παύλο πριν 11 χρόνια .

Στόχος μας μέσο των παιχνιδιών nerf τα παιδιά να γνωρίσουν ένα εναλλακτικό σπορ/χόμπι και να λειτουργήσει σαν προθάλαμος για τον μαγικό κόσμο της χρωματοσφαίρισης ......γιατί όπως λέμε σε όλους τους νέους παίχτες "αυτά τα λίγα λεπτά που τίποτα από τον έξω κόσμο δεν μετράει είναι .... μαγικά"





Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο