26 Δεκεμβρίου 2019

 Το τριήμερο  4 - 6 Ιανουαρίου ο ΕΟΣ Αθηνών εξορμεί στη περιοχή της μαγικής Μονεμβασιάς και του Κάβο Μαλέα.
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/1 : ΜονεμβασιάΆγιος Νικόλαος : Αναχώρηση στις 07:00 από Σταθμό Λαρίσης, έξω από το Σταθμό του Μετρό με πούλμαν, για Μονεμβασιά. Από την πόλη της Μονεμβασιάς περπατώντας δυτικά καταλήγουμε στην κεντρική πλατεία του Αγ. Νικολάου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/1 : Βελανιδιά – Φάρος Μαλέα :Η διαδρομή αποτελεί το τελευταίο κομμάτι του Εθνικού Μονοπατιού Ε33 που καταλήγει στον πέτρινο Φάρο του Ακρωτηρίου Μαλέα, το νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου. Το άγριο και επιβλητικό τοπίο σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής (4,5 χλμ.) την κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/1 : Άγιος Φωκάς – Σπήλαιο Καστανιάς :Η εντυπωσιακή αυτή διαδρομή ενώνει την περιοχή της Μονεμβασιάς με τη χερσόνησο του Μαλέα. Ξεκινά από το γραφικό Άγιο Φωκά, διαγράφει Νοτιοανατολική πορεία παράλληλα στη θάλασσα περνώντας από μικρές παραλίες και καταλήγει στο όμορφο σπήλαιο της Καστανιάς. Το σπήλαιο αυτό ανακαλύφθηκε πρόσφατα και είναι επισκέψιμο και οργανωμένο. Κατατάσσεται ανάμεσα στα τρία σημαντικότερα σπήλαια της Ευρώπης.

Από το χωριό Βαλανίδια ξεκινά η διαδρομή για το φάρο του Μαλέα
Δείτε και τα βίντεο






Για το κάστρο περισσότερα εδώ

Ο Σύνδεσμός  ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - EOS ATHINON


 O Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών ιδρύθηκε το 1928 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι το παλαιότερο ορειβατικό και χιονοδρομικό σωματείο της χώρας. 
 Δραστηριότητες
Ο ΕΟΣ Αθηνών διοργανώνει σχολές ορειβατικής και χιονοδρομικής εκπαίδευσης, εδώ και 90 χρόνια, αναπτύσσοντας τα ορειβατικά αθλήματα σε κάθε τους μορφή (αναρρίχηση βράχου και πάγου, αγωνιστική αναρρίχηση, ορειβατικό σκι, αγωνιστική χιονοδρομία, αλπινισμό, ορειβατικές αποστολές υψομέτρου, ορεινή πεζοπορία).
Στο χώρο της αγωνιστικής χιονοδρομίας λειτουργεί εξειδικευμένη ακαδημία αγωνιστικής χιονοδρομίας προετοιμάζοντας τα παιδιά του φυτωρίου του για αγωνιστική αθλητική σταδιοδρομία. Διατηρεί αγωνιστική ομάδα καταβάσεων με πολύ σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και της Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (ΕΟΧΑ) υπό την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο