20 Μαΐου 2021

 

Κοινοποιούμε επιστολές που στάλθηκαν χθες από το Σύνδεσμο Νεαπολιτών «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ» προς 

το Δήμαρχο Μονεμβασίας κο Ηρακλή Τριχείλη Ενότητα – Δημιουργία, συνδυασμός υποψ. Δημ. Ηρακλή Τριχείλη με κοινοποίηση στους 

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μονεμβασιάς

Κοινοτικό Συμβούλιο Νεάπολης Βοιών

Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου

Κοινοτικό Συμβούλιο Βελανιδίων

Προέδρους και τα κοινοτικά Συμβούλια όλων των Κοινοτήτων του Δήμου


Και  προς τους


Βουλευτές Λακωνίας 

Κο Αθανάσιο Δαβάκη Thanasis Davakis – Θανάσης Δαβάκης

Κο Νεοκλή Κρητικό Νεοκλής Κρητικός

Κο Σταύρο Αραχωβίτη Σταύρος Αραχωβίτης


Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Παναγιώτη Νίκα με κοινοποίηση στους 

Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κο Θεόδωρο Βερούτη Veroutis Theodoros

Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κο Τσουκαλά Ανδρέα Ανδρέας Γ. Τσουκαλάς


Με θέμα  την «Eγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στη Χερσόνησο του Καβομαλιά».

Tις ανωτέρων επιστολές συνυπογράφουμε οι παρακάτω:

🖋Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων ‘Ξένιος Ζεύς’

🖋Σύνδεσμος Νεαπολιτών ‘ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ’

🖋Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής

🖋Ναυτικός Όμιλος Βοιών

🖋Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή

Οι ανωτέρω επιστολές κοινοποιήθηκαν επίσης στην Ομοσπονδία Πελοποννήσου, στον πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη Πέτρος Τατούλης , στην Περιφερειακή Σύμβουλο κα Ντία Τζανετέα, και την Περιφερειακή Σύμβουλο Πελοποννήσου, Π.Ε.Λακωνίας κα Margarita G Spiridakou.








Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο