Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

 


Ο Πρόεδρος της κοινότητας Βελανιδίων κ. Παναγιώτης Πατσάκης προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση που αφορά την σημασία της συμμετοχής όλων στην απογραφή Πληθυσμού και κατοικιών που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλώ πολύ οι Βελανιδιώτες που βρίσκονται εκτός χωριού και θέλουν να απογραφούν στο χωριό, αρχικά θα πρέπει να ΜΗΝ απογραφούν στον τόπο που βρίσκονται και στην συνέχεια να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο απογραφής στο χωριό.

Παρακαλώ πολύ για την στήριξη σας. Ο πλυθησμός του χωριού μας και του Δήμου Μονεμβασίας γενικότερα, καθορίζει και τα κονδύλια που διαθέτει ο Κρατικός μηχανισμός για έργα και υποδομές. Τέλος να συμπληρώσω εδώ πως σε περίπτωση που το χωριό μας δεν καταγράψει 300 απογεγραμμένους, το 5 μελες συμβούλιο της κοινότητας παύει να υπάρχει και μετατρέπεται σε μονομελές, με μοναδική την θέση του Προέδρου, πράγμα που κανείς δεν θέλει να συμβεί.


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο