07 Σεπτεμβρίου 2023


Αγαπητές Συμπατριώτισσες και Αγαπητοί Συμπατριώτες

  Ονομάζομαι Κυριακή Βραϊμάκη-Καρατζή. 
  Είμαι η κόρη του Ανάργυρου Καρατζή (Λεωνιδάκου) και κατάγομαι από τα Βελανίδια. 
  Μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλα Βοιών και κατοικώ στην Νεάπολη. Είμαι παντρεμένη με τον Ανδρέα Βραϊμάκη ο οποίος ασχολείται με τις αγροτικές εργασίες. Αποκτήσαμε 3 υπέροχα παιδιά . Την Γεωργία η οποία είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Παναγιώτη ο οποίος είναι Ανθυποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και την μικρή μας κόρη την Άννα η οποία είναι προπτυχιακή Φοιτήτρια του τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

  Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, είμαι υποψήφια Δημοτική

Σύμβουλος με τον συνδυασμό του ιατρού κ. Παναγιώτη Νικολινάκου

<<ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ- ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ>>.

Ο λόγος που έθεσα υποψηφιότητα προέκυψε από την ανάγκη ανανέωσης των ανθρώπων που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και την αναβάθμιση του τόπου μας.

Είμαστε τυχεροί που στον Δήμο μας περιλαμβάνονται αρκετά χωριά όπως τα Βελανίδια, ο Άγιος Νικόλαος, το Κυπαρίσσι αλλά και τα 5 μεγάλα κέντρα: η Νεάπολη, η Μονεμβασιά, ο Ασωπός, οι Μολάοι και ο Ζάρακας που έχουν μεγάλη ιστορική κληρονομιά και φυσική ομορφιά.

Πιστεύω στον πολιτισμό μας και στους συμπατριώτες μου, που παρά τις οικονομικές δυσκολίες επέλεξαν να ζήσουν στον τόπο καταγωγής τους με διάθεση δημιουργίας. Αυτή τη διάθεση έχω και εγώ για να φτάσουμε τον Δήμο μας στην θέση που του αξίζει.


ΖΗΤΩ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΙΣΧΥΡΟ!

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο