04 Ιουνίου 2013


Με «όπλο» την εμπειρία που αποκόμισαν από τα προηγούμενα, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ταξίδια τους στο Αιγαίο, με «Πίστη» στις δυνάμεις τους και με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα «αγκαλιάσει» το τολμηρό εγχείρημά τους, κάνουν  κουπί, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Τα μέλη της ναυτικής ομάδας South Evian Gulf Team Αγγελος Χριστοφίδης, Κώστας Μανατάκης και Στέφανος Βαρβάλας ξεκίνησαν από το Πέραμα και θα διασχίσουν με καγιάκ μια απόσταση 270 ναυτικών μιλίων, έως τα Χανιά, για να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειες παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.


«Η αποστολή μας έχει διπλό σκοπό. Πρώτα απ' όλα θέλουμε να προβάλλουμε το έργο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις - Η Πίστη, ενός αθόρυβου συλλόγου με πολύ μεγάλη προσφορά, και να βοηθήσουμε, με τον δικό μας τρόπο, αυτά τα παιδιά. Στην προσπάθειά μας υπάρχει όμως και ένας ισχυρός συμβολισμός. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι με σκληρή δουλειά, με επιμονή, υπομονή και με τους κατάλληλους συνεργάτες, μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, να πετύχουμε ακόμη και πράγματα που μοιάζουν ανέφικτα» λέει, εκ μέρους της ομάδας, ο κ. Χριστοφίδης.

Η διαδρομή που θα καλύψουν οι τρεις κωπηλάτες θεωρείται δύσκολη και απαιτητική, ωστόσο οι ίδιοι δηλώνουν έτοιμοι να «παλέψουν» με τα κύματα και να αντιμετωπίσουν κάθε εμπόδιο.

Οι τρεις κωπηλάτες θα σταματήσουν διαδοχικά σε Αίγινα, Πόρο, Ερμιόνη, Σπέτσες, Κυπαρίσσι, Μονεμβασιά, Νεάπολη, Κύθηρα και Αντικύθηρα και, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο Αιγαίο, θα φθάσουν στα Χανιά σε διάστημα 16-22 ημερών. Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα ταξιδέψουν μόνοι, χωρίς τη συνοδεία φουσκωτού, ενώ τα βράδια θα «κατασκηνώνουν» σε παραλίες. Σε κάθε ενδιάμεσο σταθμό θα δίνουν συνεντεύξεις σε τοπικές εφημερίδες και κανάλια, θα ενημερώνουν τους κατοίκους για το έργο του συλλόγου Η Πίστη και τους τρόπους ενίσχυσής του, ενώ θα προσπαθούν να ανανεώνουν τακτικά τη σελίδα τους στο Facebook (2013: Πειραιάς - Χανιά με καγιάκ για την Πίστη), «ανεβάζοντας» κείμενα και φωτογραφίες από το ταξίδι τους.

Το Σαββάτο το απόγευμα θα περάσουν από τα Βελανίδια, όλοι εκεί να τους υποδεχτούμε.


Ο σύλλογος που ενισχύει 100 «ευαίσθητες» οικογένειες

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις Η Πίστη ιδρύθηκε το 1993 από μια ομάδα γονέων που συναντήθηκαν στους διαδρόμους του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με σκοπό την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών νοσηλείας για τα παιδιά με καρκίνο.
Εκτός από την καθημερινή παρουσία του προσωπικού και των εθελοντών του συλλόγου στο νοσοκομείο, η Πίστη ενισχύει οικονομικά περίπου 100 οικογένειες (πληρώνοντας αντικαρκινικά φάρμακα, θεραπείες, ενοίκια, ξενοδοχεία, ακόμη και λογαριασμούς της ΔΕΗ), ενώ τα τελευταία χρόνια «τρέχει» και μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τη δωρεά μυελού των οστών.
Με τη βοήθεια ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και ειδικών θεραπευτών της Πίστης λειτουργούν επίσης ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και γονέων, αλλά και εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών (ΚΕΘ) και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (ΜΜΜΟ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Οσοι θέλουν να στηρίξουν το έργο του συλλόγου μπορούν να το κάνουν με ένα απλό τηλεφώνημα στο 901 11 159 159 (ΟΤΕ, 3,68 ευρώ/κλήση) ή μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα www.pisti.gr.

ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr

 
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο