08 Ιουνίου 2013


Τα μέλη της ομάδας "South Evian Gulf Team" που με την αποστολή τους στηρίζουν οικονομικά τις οικογένειες παιδιών που πάσχουν από καρκίνο έφτασαν στα Βελανίδια στις  20:15 ,όπου τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Τ.Κ κ. Τριπόντικας Γεώργιος, οι κυρίες της Κίνησης Γυναικών Βελανιδίων και πλήθος κόσμου .





Οι κυρίες είχαν ετοιμάσει διάφορα εδέσματα με την συμπαράσταση του κ. Δράκου Σαράντου όπου παραχώρησε τον χώρο του καταστήματος και την κουζίνα του.
Στους αθλητές δόθηκαν αναμνηστικά δώρα για καλή συνέχεια στο ταξίδι τους κατασκευασμένα από την Κωνσταντίνα Καρατζή και τον κ. Χρήστο Μουτσάτσο. Οι αθλητές και το πλήρωμα του συνοδευτικού σκάφους θα παραμείνουν στα Βελανίδια κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι να αποχωρήσουν για τον επόμενο σταθμό τους την Νεάπολη.




 Για  την φιλοξενία τους προσφέρθηκε από τους κληρονόμους του Πέτρου Κατερίνη εις μνήμη του το κτίριο που διατηρούσε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.







Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο